Media museum
Image default
Bedrijven

Bijzondere dingen om na een crematie te doen: de as van een overledene in een diamant verwerken

Vandaag de dag kiest een steeds groter wordend deel van de mensen in ons land voor een crematie, in plaats van een begrafenis. Na de plechtigheid ontvangt u als nabestaande een speciale asbus, met daarin de as van uw geliefde. Vaak krijgt deze een mooi plekje op de schoorsteen, of wordt deze uitgestrooid. Steeds vaker gaan nabestaanden echter op zoek naar andere manieren om hiermee om te gaan. Het verwerken van de as van een overledene in een diamant is daarvan een voorbeeld.

Een bijzonder én blijvend alternatief

Niets lijkt tegenwoordig nog te gek. As van overleden personen kan zelfs in vuurwerkpijlen aan kustlocaties, in de richting van de zee, de lucht in worden geschoten. Ook is het mogelijk as op te laten in heliumballonnen, die door nabestaanden kunnen worden uitgezwaaid. Bent u op zoek naar een originele manier om met de as van uw overledene om te gaan, maar wilt u wel dat dit iets blijvends is? Dan is een herinneringssieraad, waarbij de as van een overledene in een diamant is verwerkt, wellicht iets voor u.

Herinneringssieraden die u altijd met u meedraagt

Mogelijkheden hiertoe vindt u op de website SoulGem, de naam waaronder het Antwerpse diamantbewerkingsbedrijf CR Diamond Polishing deze herinneringssieraden aanbiedt. SoulGem betekent letterlijk vertaald ‘zielsteen’. De asdiamant is een prachtige manier om een overleden persoon letterlijk altijd met u mee te kunnen dragen. De diamant staat symbool voor de herinneringen die u samen deelde.

Een bedrijf dat zijn uiterste best doet om aan al uw wensen te voldoen

CR Diamond Polishing is niet zomaar een diamantbewerkingsbedrijf, maar een bedrijf dat u een luisterend oor biedt in deze moeilijke periode en zijn uiterste best doet om aan al uw wensen te kunnen voldoen. Daarnaast kunt u rekenen op een uitzonderlijk snelle levertijd, waardoor u het sieraad, waarbij de as van een overledene in een diamant is verwerkt, ook reeds in de moeilijkste periode kunt dragen.