Media museum
Image default
Winkelen

Doe het zelf: Polygel nagels thuis

Bent u op zoek naar een manier om thuis nagels van salonkwaliteit te krijgen? Polygel nagels kan de oplossing voor u zijn! Deze innovatieve nagelbehandeling kan je langdurige, schadebestendige nagels geven in slechts een paar eenvoudige stappen. Lees verder voor meer informatie over polygel en hoe je het zelf kunt aanbrengen.

Wat polygelnagels zijn en hoe ze verschillen van acrylnagels

Als u een fan bent van acrylnagels, maar moe bent van het langdurige proces en de hoge kosten in verband met deze professionele manicure, kunnen polygel nagels de perfecte oplossing zijn. polygel is een soort semi-permanente nagelverlenging die veel gemakkelijker aan te brengen is dan traditionele acrylnagels. Ze zijn ook duurzamer en zien er natuurlijker uit, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel vrouwen. polygelnagels worden gemaakt van een mix van polymeerpoeder en hars, die vervolgens in dunne laagjes op het nagelbed wordt aangebracht. Zodra de polygel is uitgehard, kan hij net als een natuurlijke nagel worden gevormd en gevijld. Het grootste verschil tussen polygelnagels en acrylnagels is dat polygel de natuurlijke nagel veel minder snel beschadigt. Als u op zoek bent naar een alternatief voor traditionele acrylnagels, kan polygel de perfecte optie voor u zijn.

De benodigdheden om thuis polygelnagels te maken

Polygel is een soort gelnagellak die helpt om een sterkere, duurzamere manicure te creëren. Polygel kan rechtstreeks op de nagels worden aangebracht of worden gebruikt als een overlay bovenop gewone nagellak. polygel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden gemengd om aangepaste kleuren te creëren. Polygel nagels zijn ook veel gemakkelijker te verwijderen dan traditionele gelnagels. Om polygel nagels te verwijderen, laat je ze 10 minuten weken in warm water en trek je ze er voorzichtig af.

Om thuis polygel nagels te maken, heb je nodig:

 • polygel nagel kit
 • UV/LED lamp
 • pluisvrije doekjes
 • nagelvijl
 • polijstblok
 • nagelriemduwer
 • Optioneel: heldere nagellak (voor een glanzende afwerking)

De stappen om thuis polygelnagels te maken

Polygelnagels kunnen thuis worden aangebracht met de volgende stappen

 1. Begin met het trimmen en vijlen van je natuurlijke nagels. Zorg ervoor dat u overtollige nagelriemen of vuil verwijdert.
 2. Breng vervolgens op elke nagel een dun laagje polygel aan. Begin bij de basis van de nagel en bouw de polygel langzaam op tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
 3. Zodra alle nagels zijn bedekt, laat je de polygel uitharden onder een UV-lamp gedurende 2-3 minuten.
 4. Breng ten slotte een top coat aan en laat deze nog eens 2-3 minuten uitharden. Geniet van je nieuwe polygel nagels!

De voordelen van polygelnagels ten opzichte van acrylnagels

Polygel nagels hebben veel voordelen ten opzichte van acryl nagels. polygel is een sterker materiaal, dus het is minder waarschijnlijk te breken of in the chippen. Oolygel is ook flexibeler dan acryl, dus het is minder waarschijnlijk te barsten. Polygel nagels zijn ook gemakkelijker te verwijderen dan acryl nagels. Ten slotte vereisen polygel nagels niet het gebruik van agressieve chemicaliën om ze te verwijderen. 

Hoe verwijder je polygel nagels thuis

Het geheim is om de nagels ongeveer 10 minuten in aceton te laten weken. Dit breekt de polygel af en maakt het gemakkelijker om ze te verwijderen. Zodra de nagels geweekt zijn, gebruik je een houten stokje of een metalen nagelriemduwer om de polygel voorzichtig van de nagels af te duwen. Het kan zijn dat u dit meerdere keren moet doen om alle polygel te verwijderen. Zodra de polygel is verwijderd, was je je handen met water en zeep om alle acetonresten te verwijderen. 

 

https://www.polygelshop.nl/