Historische voetbaluitslagen zijn natuurlijk prachtig om te onthouden en terug te lezen. Zo is het mooi om samen met je vrienden te praten over voetbal en de mooiste momenten van 1990 terug te halen. De omhaal van Zlatan in de EK kwalificatie, de grote teen van Iker op het WK 2010 in de finale tussen Nederland en Spanje, of gewoon de winnende goal van Kum Agüero waardoor Manchester City in 2009 kampioen werd van Engeland. Allemaal geweldige historische voetbaluitslagen, die we zeker niet mogen vergeten. Daarom hebben we hier voor u een lijstje gemaakt met de top 5 meer historische voetbaluitslagen! Meer van deze uitslagen kunt u vinden op www.voetbaluitslagen.nl/engeland/premier-league/.

5. Australië – Amerikaans Samoa: 31-0

Australië maakt ook deel uit van dit bizarre lijstje. Op 11 april 2001 speelde de Australiërs een kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2002. In de wedstrijd – die met 31-0 werd gewonnen – scoorde Archie Thompson maar liefst 13 keer voor de Australiërs. Daarmee heeft hij het wereldrecord in handen.

4. Dundee Harp – Aberdeen Rovers: 35-0

In 1885 werd in de eerste ronde van de Schotse beker de wedstrijd tussen Dundee en Aberdeen gespeeld. De winnaar leek op voorhand al vast te staan, maar deze uitslag had toch niemand verwacht. De scheidsrechter was zelfs in de overtuiging dat er 37 goals gemaakt waren, maar ging uiteindelijk akkoord met de beslissing van het secretariaat van 35 doelpunten.

3. Arbroath – Bon Accord: 36-0

Toevallig werd op dezelfde dag als Dundee – Aberdeen ook de legendarische wedstrijd gespeeld tussen Arbroath en Bon Accord. De ruststand bedroeg 15-0, waarna een historische overwinning werd genoteerd van maar liefst 36-0.

2. Police Machine – Babayaro FC: 67-0

In juli 2014 werd deze wedstrijd in de play-offs van de Nigeriaanse competitie gespeeld. Met 3 eigen goals en maar liefst 4 doelpunten in 1 minuut werd deze wedstrijd naderhand door de nationale voetbalbond onderzocht. Omgekocht? Lijkt me duidelijk! Officials, spelers en trainers zijn vervolgens levenslang geschorst. Toch blijk dit niet de meest bizarre uitslag binnen de grootste voetbal uitslagen die officieel hebben plaatsgevonden. Of bekijk de live stream van manchester united.

1. AS Adema – SO l’emyrne: 149-0

Net nu je denkt dat het niet hoger kan… In Madagaskar is de wedstrijd gespeeld met de grootste overwinning ooit uit de voetbalgeschiedenis. Daarmee is het de meest bizarre voetbaluitslag ooit. Op 31 oktober 2002 eindigde de wedstrijd tussen AS Adema en SO l’emyrne in 149-0. Deze uitslag is tot stand gekomen toen de trainer van de uitspelende ploeg zijn team opdroeg om zo vaak mogelijk in eigen goal te schieten, uit protest tegen de falende scheidsrechter.

 

Tags