De led E14 wordt gekenmerkt door een kleine fitting. Ook al weet je weinig over de afmetingen van verlichting, lampen of fittingen in het algemeen, dan heb je zeker wel eens een E14 fitting gezien. Dit zijn namelijk de vervangers van de gloeilampen zoals we die vroeger in romantische kroonluchters gebruikten. Wanneer je deze led verlichting en led lampen voor de eerste keer bekijkt, dan zal deze zeker bekend voorkomen. Deze langwerpige led verlichting doet heel erg aan kaarsjes denken en wordt vaak ook gebruikt in leeslampen of slaapkamer armaturen. We kennen deze fitting vooral uit de tijd van de gloeilampen die tegenwoordig niet meer gebruikt mogen worden en in de meeste Europese landen daarom ook niet meer gefabriceerd worden. Wanneer jij nog een mooie luchter in huis hebt hangen of erg gehecht bent aan een stijlvolle leeslamp uit de tijden van weleer dan is dit de led verlichting waar jij naar op zoek bent.

Led lampen Led E14

Vaak vinden mensen het spannend om vervanging te vinden voor oude gloeilampen. De Led E14 dimbaar biedt echter net wat je nodig hebt. Qua uitzicht is deze led verlichting in niets te onderscheiden van de fijne lampen zoals jij ze gewend bent. Toch kun je ook in deze fitting een gamma met veel variatie vinden. Behalve sierkaarsen en de gewone kaarsvormige lampen vind je hier ook de kleine bolvormige lampen en spots. Alle varianten lijken mogelijk hier: je vindt hier led lampen die helemaal transparant zijn, je kunt ook kiezen voor melkglas. Ook het licht zelf biedt verschillende mogelijkheden. Je hebt de keuze tussen warm wit licht of neutraal wit licht. Zo ben je er zeker van dat deze Led E14 nooit koud aanvoelen. Dit is het juiste licht op de juiste plek.

Verschillende technieken

Behalve voor het uitzicht, werd ook gekozen voor gevarieerde technieken. De Led E14 is wellicht het bekendste als filamentlamp omdat deze techniek ook voor de oude gloeilampen gebruikt werd. Maar deze led verlichting en led lampen is ook verkrijgbaar in andere vorm. Zo kun je ook bij deze led lampen kiezen voor SMD of Powerled en dat is wel zo handig om weten.

Wattages en lichtsterkte

Kaarslampen worden vaak gebruikt in situaties waarbij de lichtsterkte niet zo belangrijk is en de sfeer centraal staat. Deze gang van zaken vinden we ook terug bij de led lampen en de led verlichting Led E14. De wattages zijn hier bijzonder laag en variëren tussen de 2,8 en 3 Watt. Vertaald naar lumen geeft dit gemiddeld 250 lumen.

https://www.leds-depot.be/led-230v/e14-led-lampen.html

Tags