Hoe werkt luchtverwarming precies? Eerder schreven ze al een artikel over de werking van een airconditioning. Luchtverwarming is ook een onderdeel van één van de luchtbehandelingen die vallen onder de overkoepelende term hvac. Bij luchtverwarming gaat het – zoals het woord al aangeeft – om het constant verwarmen van de lucht die aanwezig is in een ruimte. Echter, kunnen de meeste luchtverwarmingsinstallaties ook voor koeling zorgen. Hoe zo’n installatie werkt, wort in dit artikel uitgelegd.

Wat doet een luchtverwarmingsinstallatie?

Een luchtverwarmingsinstallatie worgt ervoor dat er constant een proces van luchtcirculatie aanwezig is in een specifieke ruimte. Net als hij een airconditioning, wordt er lucht aangezogen. Echter, zorgt een verwarmingsketel in de installatie ervoor dat de lucht verwarmd wordt, in plaats van dat de warmte uit de lucht wordt gezogen. De ketel zorgt voor verwarming van de lucht, waarna deze door een stelsel van ingewerkte kanalen wordt geblazen. De zogenoemde inblaasroosters – die in uw ruimte worden geïnstalleerd, worden gevuld met deze verwarmde lucht. Vervolgens wordt de lucht opnieuw aangezogen, gefilterd en weer verwarmd. Zo ontstaat er een cirkelvormig proces met de lucht die aanwezig is in uw ruimte.

Luchtverwarming is gezond!

Het proces van luchtverwarming zorgt ervoor dat de aanwezige lucht op een gezonde manier wordt verwarmd. Het filtersysteem dat zich in de luchtverwarmingsinstallatie bevindt, kan tot zo’n 95 procent van de stof uit de lucht halen. Hierdoor wordt uw lucht verschoond en tegelijk ook verwarmd!

Callens&EMK en luchtverwarming

Callens&EMK biedt totaaloplossingen op het vlak van industriële conditionering. Dit houdt in dat wij garant staan voor de meest geavanceerde oplossingen voor uw bedrijf en dus ook voor de verwarming van lucht. Deze luchtbehandeling valt onder de overkoepelende term HVAC. Meer info over HVAC systemen kunt u terugvinden op onze activiteitenpagina. Verder kunt u natuurlijk altijd nog kijken naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een warmtekrachtkoppeling in uw bedrijf.

 

Tags