Media museum
Image default
Woningen

4 tips om je huis inbraakveilig te maken

Zelfs kleine verbeteringen in je huis kunnen betrouwbaar voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een inbraak. Je hoeft niet altijd dure veranderingen aan je huis aan te brengen. Soms is het plaatsen van een of meerdere veiligheidssloten al ruim voldoende.

Het hangt er allemaal van af welke veiligheidsaspecten je na aan het hart liggen. Voel je thuis en ga met een goed gevoel naar bed. Deze tips maken het mogelijk: Hier vind je 4 waardevolle tips voor je huis tijdens je afwezigheid.

Veiligheidstip 1 – Alarminstallaties

Waarschijnlijk het grootste afschrikmiddel voor een inbreker is een alarmsysteem – als dit ook duidelijk zichtbaar is, kun je er zeker van zijn dat de boosdoener op zoek is naar een gemakkelijk toegankelijk pand. Als je kiest voor een alarmsysteem, dan is er in principe zowel een buitenste schil als een interne bewaking.

De eerste beschrijft de besturing via sensoren op ramen, deuren en andere glasoppervlakken. In het interieur is het een kwestie van het bewaken van de omgeving met bewegingsmelders. Een combinatie van beide mogelijkheden is natuurlijk sterk aanbevolen om inbrekers te voorkomen.

Extra tip: als je geen (intimiderende) hond hebt, kun je een elektronische waakhond aanschaffen. De hond blaft authentiek zodra de ingebouwde sensoren beweging detecteren.

Beveiligingstip 2 – Videobewaking

Het is ook zinvol om je pand uit te rusten met videobewaking. Deze methode wordt steeds populairder omdat het zijn voordelen heeft. Als je daadwerkelijk het slachtoffer bent van een inbraak, kan het videomateriaal helpen om de daders te identificeren en te veroordelen.

Maar idealiter gebeurt dit niet: met videobewaking kun je inbraken in de eerste plaats voorkomen. Dit is precies waar het volgende punt relevant wordt!

Veiligheidstip 3 – Slimme technologie

Als het gaat om inbraakbeveiliging is smart technology al enige tijd aan de orde van de dag! Met de installatie van een app op je mobiele telefoon heb je 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot het directe videomateriaal van je huis.

Groot voordeel: met deze functie kun je ook onderweg of op vakantie je lichten aan en uit doen, zodat onbevoegden de indruk krijgen dat er iemand thuis is. Sommige van deze installaties hebben zelfs instellingen waardoor het lijkt alsof er mensen in de kamer zijn – echt geweldig!

Veiligheidstip 4: TV-simulator

Als je geen vertrouwen hebt in mobiele apps, kun je ook een TV-simulator aanschaffen. De simulator gebruikt het gesimuleerde tv-licht om een televisietoestel te simuleren dat wordt ingeschakeld – en laat potentiële inbrekers ervan uitgaan dat er mensen in het appartement zijn.

In principe worden deze apparaten meestal ’s nachts ingeschakeld – maar ze kunnen op bepaalde tijdstippen ook individueel door je worden gebruikt. Een afschrikmiddel tegen een slimme inbraak!