Media museum
Image default
Woningen

Architectenbureau in Antwerpen als stageplek

U bent op zoek naar een leuke en leerzame stageplek bij een architectenbureau in Antwerpen of omgeving? Uiteraard moet de toekomstige stagiair zich verkopen. Want waarom zou het architectenbureau te Antwerpen nu juist u kiezen voor de gewilde stageplek? Toch is het ook goed om te kijken wat het architectenbureau in Antwerpen u zal brengen. Het gaat namelijk twee kanten uit.

Een stagiair wil zoveel mogelijk leren

Meestal is er slechts een stagevergoeding beschikbaar van een paar honderd euro per maand voor een fulltime dienstverband. Vandaar dat de stagiair ook het recht heeft om kritisch naar de potentiële stageplek te kijken. Wat zullen de taken inhouden? Is er een stagebegeleider aanwezig? Zal de stagiair ingezet worden als goedkope kracht om koffie te zetten of kopieerwerk te doen? Kortom: wat brengt het architectenbureau in Antwerpen de stagiair? Een van de bureaus die veel met stagiairs werkt is Daan Van Troyen bvba uit Hombeek. Dit architectenbureau doet er alles aan om de stagiair een zo goed mogelijke stage-ervaring te geven. Er blijven regelmatig stagairs na de stageperiode bij het bedrijf werken als architect. Dat zegt iets over de kwaliteit van de stageplek.

Waar op te letten als stagiair

Een valkuil van een stagiair is om te bescheiden over te komen. Vragen stellen mag! Het komt juist goed over. Denk ook aan vragen als: Hoeveel stagiairs zijn er al in het verleden geweest? Waar zijn deze stagiairs uiteindelijk terecht gekomen? Hoe zag de dag eruit van de stagiair en meer. Overigens werken er bij sommige architectenbureaus niet alleen studenten bouwkunde maar ook studenten die leren voor interieurvormgeving. Heeft u ambitie om veel te leren over het vak? Dan is het aan te bevelen om zeker eens het architectenbureau Daan Van Troyen bvba te benaderen. Ze staan daar altijd open voor stagairs om de liefde van het vak over te brengen.