Media museum
Image default
Zorg

E-consult met een Vcare consulent

Een e-consult met een Vcare consulent

Een goede behandeling voor uw patiënten is altijd belangrijk. Maar tegenwoordig betekent dit niet meteen dat u als behandelaar op locatie naar de patiënt hoeft te gaan. Steeds vaker kan er gekozen worden om een behandeling te doen over het internet, een zogeheten e-consult. Met dit e-consult kunt u dezelfde kwaliteit zorg bieden aan uw patiënt, die u anders bij de patiënt thuis of in de zorginstelling moest geven.

Een e-consult houden met een Vcare consulent is veel handiger voor consulten die ook op afstand gedaan kunnen worden en zijn daarbij een goede aanvulling op de zorg die u kunt aanbieden, een manier die niet alleen effectief blijkt te zijn, maar ook nog eens veel tijd, geregel en stress kan schelen.

Online een e-consult uitvoeren

Met een e-consult geeft u dezelfde zorg aan uw patiënt die u al gaf terwijl u in levende lijve naast uw patiënt stond, maar dan eenvoudig online. Dit kan alleen bij behandelingen die ook daadwerkelijk op afstand gedaan kunnen worden, en als de patiënt capabel genoeg is om zich op afstand aan de gemaakte afspraken te kunnen houden. Het e-consult met een Vcare consulent dient niet als een vervanging van de huidige behandelwijzen, maar als toevoeging om de behandelingen efficiënter te laten verlopen.

Zo kunnen activiteiten waar u of uw patiënt eerst voor moesten reizen, terwijl dit alleen was om te controleren of om de behandeling aan te kunnen reiken, gewoon gedaan worden wanneer het u beide uitkomt. Dit scheelt enorm in tijd en de behandeling kan dan op een minder stressvolle manier uitgevoerd worden. Vooral aangezien uw patiënt minder gespannen kan raken doordat deze op een vertrouwde omgeving behandeld kan worden en echt het gevoel heeft zelf weer de handvaten van zijn of haar eigen leven aan te pakken.

Veilig online consulten | Toekomst van e health

De belangrijkste reden waarom je een e-consult het beste kunt doen via Vcare Connect, is vanwege de veiligheid. Vcare Connect heeft zich echt gericht op het zo veilig mogelijk maken van een online omgeving. Hierdoor kunnen de e-consulten gedaan worden op een veilige verbinding, waardoor de gesprekken niet in handen kunnen komen van mensen die hier iets slechts mee van plan kunnen zijn. Alles wat tijdens het e-consult met een Vcare consulent wordt behandeld, blijft dan ook binnen de muren van wie er wel bij deze informatie mag komen. Het digitale gesprek is daardoor even veilig als een gesprek op locatie, waardoor niemand zich zorgen hoeft te maken over de betrouwbaarheid of privacygevoelige informatie. Bij Vcare geloven we in een sterke toename naar deze manier van digitale zorg of e health.

Online gesprek en meteen genoteerd

Naast dat het handig is dat u als zorgverlener veel makkelijker consulten in kunt plannen met uw patiënten, is er op administratief niveau ook veel meer mogelijk met een Vcare consulent. Zo heeft u meer de ruimte om het rapport op te maken en alle belangrijke zaken te noteren, en deze punten kunnen ook direct opgenomen worden in het patiëntendossier. U kunt veel effectiever en efficiënter aan de slag met uw patiënten en door ook online een e-consult aan te bieden de patiënt beter te helpen met het herstelproces.

https://www.vcareconnect.nl/