Media museum
Image default
Attracties

Een unieke belevenis een ballonvaart Antwerpen

Ballonvaart in Antwerpen. Hier hebben we tal van mooie plaatsjes. Tijdens een ballonvlucht kan je dit uiteraard allemaal bewonderen. We laten je de Schelde, bossen van Brasschaat, het stadscentrum de luchthaven van Deurne vanuit de lucht genieten.

Vragen aangaande ballonvaren

Uiteraard hebben we opstijglocaties in het Noorden van Antwerpen, maar ook in het Zuiden van Antwerpen. In het Noorden stijgen wij vaak op in Brasschaat, Hoevenen, Stabroek…

In het Zuiden hebben we de Rupelstreek waar we vaak varen. Waaronder Liezele, Bornem, Puurs…

In het centrum varen we vooral van Deurne, Wilrijk, Linkeroever, Berchem…

Is het koud als je een ballonvaart boven Antwerpen maakt?

Koud is het zeker niet in een luchtballon de temperatuur op de grond is quasi gelijk als op hogere hoogte. De brander zorgt er tevens ook voor dat als de temperatuur een paar graden daalt in de mand dat dit wordt gecompenseerd.

Is het mogelijk om op de middag een ballonvlucht te maken?

Dit is alleen mogelijk in de winter, in de zomer hebben we last van thermiek. Dat is de reden dat we niet overdag kunnen varen. Een ballonvlucht duurt circa 1 uur en we plannen dit in de zomer altijd op de ochtend of in de avond. Een ochtend vlucht gaat altijd door op zonsopgang of  eventueel een half uur ervoor. Een avondvaart gaat steeds door een tweetal uurtjes voor zonsondergang.

Hoe lang duurt het ballonseizoen?

Het ballonseizoen start vanaf Maart en loopt ongeveer tem Oktober. Gedurende de wintermaanden liggen we niet volledig stil, wij organiseren Alpenvaarten alsook doen we ballonmeetings.

Mag ik overal ballonvaren?

Hier is het antwoord heel gemakkelijk, dit mag uiteraard niet. Wij hebben uiteraard de toestemming van de landeigenaar nodig om te mogen opstijgen. Naast dit moeten we er uiteraard voor zorgen dat we niet in een gebied varen of opstijgen waar ballonvaren verboden is. Boven de luchthaven van Brussel, Oostende mogen wij bijvoorbeeld niet varen. Boven de luchthaven van Antwerpen zijn ballonvaarten dan wel weer toegestaan. Naast Antwerpen hebben we ook nog tal van opstijglocaties in Vlaanderen.

Hoe moet ik een datum reserveren voor een ballonvaart in Antwerpen?

Een datum reserveren om te ballonvaren is heel gemakkelijk, je kan een mail sturen of ons ook via telefoon contacteren. Een e-mail kan je sturen naar volgend adres: info@cair-ballonvaart.be of je kan ons altijd op volgend nummer bereiken: +32498121641.

https://www.ballonvaart-antwerpen.be