Media museum
Image default
Marketing

Alles wat je moet weten voor een succesvol YouTube account

⭐⭐⭐⭐⭐ Bij het starten van een YouTube kanaal of het opnieuw vormgeven van je huidige kanaal, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Een succesvol YouTube kanaal komt niet zomaar tot stand. Daar moet je best wat voor doen. Wanneer je de juiste tools binnen handbereik hebt en weet hoe je aan de slag moet gaan, is het echter niet zo ingewikkeld als het lijkt. Zolang je er plezier aan beleeft zal het niet als werk of moeite voelen en ben je vast bereid om er alles voor te geven. Om je op weg te helpen geven we je een aantal nuttige tips mee.

 

Kijk naar hoe anderen het doen op Youtube

Wanneer je van plan bent je video’s op YouTube te delen, heb je vast al genoeg video’s van andere YouTubers bekeken. Dat is slim, want mensen die al succes hebben kunnen als voorbeeld dienen voor jou. Dat betekent niet dat je hen exact na moet doen, maar je kunt best veel leren van de dingen die zij doen. Vooral wanneer je met hetzelfde genre video’s gaat werken is het slim om te kijken naar best practices. Fouten die zij in het verleden hebben gemaakt, hoef jij nu niet ook te maken. Wees ook niet bang om iemand om advies te vragen of een bekende YouTuber een berichtje met je vragen te sturen. Zij zien het meestal juist als compliment dat zij hiervoor gevraagd worden. Vragen levert je dus heel vaak iets op.

 

Bewerk je video’s professioneel

Een video opnemen is nog niet genoeg. Het is nodig om deze netjes en professioneel te bewerken. Natuurlijk ben je niet direct een pro, maar oefening baart kunst. Download een goed software programma op je laptop of computer waarmee je video’s kunt bewerken. Voorbeelden van gratis videobewerkingsprogramma’s zijn iMovie, LightWorks, MoviePlus Starter Edition en Free Video Editor. Knip de stukjes eruit die je video niet volledig tot zijn recht doen komen en voeg wat effecten toe om de video op te leuken. Vergeet niet om een introductie en afsluiting te ontwerpen voor je video en voeg waar nodig ook tekst toe om je boodschap te verduidelijken.

 

TIP – Wees consistent met video’s plaatsen

Nu je je video opgenomen en bewerkt hebt, wordt het tijd om hem online te zetten. Je kunt al je gemaakte video’s uploaden op je YouTube kanaal. Kijkers vinden het fijn als je hierin consistent bent, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten. Publiceer je video’s dan op vaste dagen of zorg ervoor dat je bijvoorbeeld iedere week één of twee nieuwe video’s plaatst. Dan is de kans groter dat kijkers uit zichzelf terugkomen om je nieuwste video’s te bekijken. Motiveer hen ook om je YouTube kanaal te volgen, zodat zij op de hoogte blijven van nieuwe uploads. Hoe meer volgers je hebt, des te meer aanzien en populariteit dit je oplevert.

 

Views maken het verschil, kopen helpt

Views kopen Youtube maken het verschil. Met meer Youtube video views gaat je video sneller gevonden worden, en nog vaker bekeken worden. Youtube laat namelijk bij een zoekopdracht de best bekeken video’s als eerste zien. Wil je daar tussen komen te staan, dan heb je meer views nodig. Dit kun je op 2 vereschillende manieren bereiken. De eerste manier is een goede video te posten en gebruik te maken van goede en relevante zoekwoorden. De tweede manier, en dat is de meest eenvoudige manier, is door Youtube views te kopen. Daarmee krijg je in een klap veel views erbij en zal je video direct beter vindbaar worden. Het gevolg is dat je video meteen hoger scoort in de zoekresultaten en uitzichzelf beter gevonden en bekeken wordt.