Media museum
Image default
Woningen

Geef inbrekers geen gelegenheid om binnen te komen

Geef inbrekers geen gelegenheid om binnen te komen

 

Iedereen weet wel dat je zonder goede sloten je woning niet goed kunt beveiligen. Ook al heb je een duur alarmsysteem aangelegd, als de sloten in de voor- en achterdeur niet goed genoeg beveiligd zijn, kunnen inbrekers alsnog gemakkelijk binnenkomen. Sloten die voor de beste beveiliging zorgen zijn cilindersloten. Kenmerkend hieraan is de aanwezigheid van een cilinder waar enkel een bijpassende sleutel ingestoken kan worden. Maar cilindersloten zijn geen garantie dat er niet meer bij je ingebroken kan worden.

 

Veel gebruikte inbraakmethodes

 

Inbrekers zijn altijd op de hoogte van de laatste innovaties voor sloten. Hierop passen zij hun gebruikte techniek aan. Zo zijn er in de afgelopen jaren diverse inbraakmethodes ontstaan, waarbij een bepaald slot gemakkelijk te openen is. De Bulgaarse methode is een bekende en veel gebruikte methode. Deze methode is erg goed toepasbaar bij sloten die iets uit de deur of uit het deurbeslag steken. Met een tang is het slot dan heel gemakkelijk stuk te draaien en binnen een minuut staat de inbreker in je huis. Voor de iets geoefende inbrekers is de klopsleutelmethode populair. Een gewone sleutel wordt optimaal gevijld en in het slot gestoken. Met een slag van een hamer op de sleutel worden zo de pinnen in de cilinder gemanipuleerd en kan het slot geopend worden. Een zeer beruchte methode is momenteel kerntrekken. Een schroef wordt in de cilinder geslagen of geboord, waarna met een tang de gehele cilinder uit de deur te halen is. Dit is een zeer snelle methode dat binnen een halve minuut uitgevoerd kan worden.

 

SKG sloten veilig genoeg?

 

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en test diverse sloten en hang- en sluitwerk op de mate van beveiliging. Veel mensen denken dat wanneer ze hun voordeur met een SKG slot voorzien, ze optimaal beveiligd zijn. Uiteraard staat een cilinderslot met SKG certificering voor een bepaalde mate van beveiliging, maar tegen bijvoorbeeld kerntrekken zijn lang niet alle SKG sloten goed beveiligd. SKG sloten zijn voorzien van een bepaald aantal sterren. Een SKG slot met 1 ster is misschien wel goed, maar niet als zelfstandig slot te gebruiken. Er moet ook gebruik gemaakt worden van een tweede slot van dezelfde of hogere kwaliteit, wil het echt inbraakwerend zijn. Een SKG Slot met 2 sterren is al beter en kan als een zelfstandig slot gebruikt worden. Toch zal een SKG 2 sterren cilinderslot niet voor optimale veiligheid zorgen. Het slot is beveiligd tegen enkele inbraakmethodes, maar heeft geen kerntrekbeveiliging. Ga altijd voor een SKG slot met 3 sterren dit is het meest veilige slot en beveiligd tegen kerntrekken.

 

Cilinderslot met kerntrekbeveiliging

 

Wil je je woning beschermen tegen inbrekers die door middel van kerntrekken binnenkomen? Dan heeft M&C cilinder het beste slot voor jou in het assortiment. Dit is een SKG 3 sterren cilinderslot dat tegen vrijwel alle inbraakmethodes is beveiligd en ook is voorzien van kerntrekbeveiliging. De cilinder is heel gemakkelijk zelf te plaatsen. Je hoeft enkel je huidige cilinder uit het slot te halen, waarna je gemakkelijk de M&C cilinder plaatst. Ben je enigszins handig? Combineer de M&C cilinder met een speciaal kerntrekbeslag, zodat kerntrekken bij jouw deur onmogelijk is geworden. Bestel je nieuwe deurcilinder gemakkelijk online of neem contact met ons op als je meer over onze sloten wilt weten.

https://mc-cilinder.nl/