Media museum
Image default
Bedrijven

Giethoorn, het beste idee voor een dagje uit

Ben je aan het nadenken over een dagje uit met je gezin of met collega’s? Wat dacht je van Giethoorn, het idyllische waterdorp in de Kop van Overijssel. Er zijn maar iets meer dan 2.000 inwoners, maar Giethoorn wordt het hele jaar door overspoeld door toeristen uit binnen- en buitenland. Ze komen vooral om te genieten op het water. Je kunt terecht bij de bootverhuur in Giethoorn om een boot te reserveren voor een tocht op de plassen en meren voor een aantal uren. Op een punter kunnen maximaal 6 personen. Je kunt ook een sloep huren, die biedt ruimte aan maximaal 8 opvarenden. 

Beschermd Dorpsgezicht`

Giethoorn is al vele jaren een beschermd dorpsgezicht. Dat betekent dat er niet zomaar iets mag veranderen aan het dorp. Niet dat iemand het zou willen. Maar een projectontwikkelaar die er een huis zou kopen of grond mag daar dus niet onbeperkt mee doen wat hij wil. Het unieke uiterlijk van Giethoorn is ook de belangrijkste reden waarom mensen er graag naartoe gaan voor een leuke dag uit. Naast de mogelijkheid om te varen, wandelen en fietsen zijn er ook meerdere musea in Giethoorn. Er is een automuseum en een historische boerderij. Ook kun je een bezoek brengen aan een authentieke pottenbakkerij. Uiteraard is er ook horeca te vinden in Giethoorn voor een drankje op het terras of een heerlijke maaltijd. 

Een punter huren in Giethoorn

Bij de Punterwerf kun je een punterboot huren voor een mooie tocht over de wateren in en rond Giethoorn. Dit kun je heel gemakkelijk online regelen. Kies de datum waarop je Hollands Venetië wilt bezoeken en met hoeveel personen je een boot wilt huren. Je kunt uiteraard meerdere boten boeken als je met een groter gezelschap wilt komen. Het is altijd verstandig om vooraf te reserveren. Zeker tijdens schoolvakanties of in het hoogseizoen is de kans anders groot dat er geen boten meer beschikbaar zijn.