Media museum
Image default
Media

In welk land is The Masked Singer bedacht?

The Masked Singer is ontzettend popular in Nederland. Toch is het geen Nederlands programma. Het heeft namelijk een behoorlijke reis over de wereld afgelegd voor het in Nederland terechtkwam. Bovendien is het sindsdien ook in heel veel andere landen op de televisie gekomen. Hoe zit dat precies? In welk land is het programma bedacht en hoe is het uiteindelijk in Nederland terechtgekomen? Je leert het door dit artikel eens rustig door te nemen.

De bedenkers

Het programma kent zijn oorsprong in Zuid-Korea. Daar werd het in april 2015 voor het eerst uitgezonden. Het heette toen ook nog niet The Masked Singer. De vertaling is eigenlijk The King of Mask Singer of Mystery Music Show: Masked Singer’s King. Het programma was in het begin maar een beperkt succes. In Zuid-Korea werd er wel naar gekeken, maar daarbuiten was eigenlijk niet veel interesse. Tot op enig moment iemand met een oog voor kansen zag wat er allemaal mogelijk was met het programma. Dit duurde wel tot 2019. Tot die tijd was het alleen in Zuid-Korea te zien.

Stap naar Amerika

Het programma kreeg pas echt aandacht toen het ook de oceaan overstak. Het werd namelijk ook in de Verenigde Staten een hit. In 2019 werd het door FOX opgepikt en werd er een Amerikaanse versie van het programma gemaakt. Dat werd wel geproduceerd door Endemol Shine, het productiebedrijf dat natuurlijk ook een Nederlandse oorsprong kent. Daardoor was het eigenlijk ook niet zo vreemd dat er al vroeg een Nederlandse link was. Toen het programma eenmaal in Amerika aansloeg, werd het natuurlijk al snel wereldwijd een succes.

Introductie in Nederland

Nog in hetzelfde jaar, 2019 dus, kwam het programma ook naar Nederland. De echte fans weten inmiddels dat het sindsdien een groot succes is en dat de populariteit alleen maar lijkt toe te nemen. Overigens is Nederland lang niet het enige land dat het concept heeft over genomen. Het is bijvoorbeeld ook in Engeland en België te zien. Maar ook in landen als Thailand, Australië, Colombia, Mexico en heel veel andere landen is het te zien op tv tegenwoordig.