Media museum
Image default
Dieren

Kwalitatief dierenpension gelegen in Oost-Vlaanderen

Pension De Ark in Lochrist, nabij Gent, is een onconventionele dierenopvang die actief is sinds 1980. Een oude serre werd verbouwd om dienst te doen als hondenkennel. Dit geeft als grote voordeel dat de verblijven voorzien zijn van voldoende ruimte waar de dieren hun pootjes kunnen strekken. Daar waar ze vroeger nog enkele nevenactiviteiten uitoefenden zoals hondenvoeding verkopen en Schnauzers fokken, focust het dierenpension in Oost-Vlaanderen zich al jaren louter op de opvang van honden en katten. Op die manier garanderen ze een optimale dienstverlening en krijgt ieder dier de aandacht die het verdient.

Een veilige omgeving voor honden en katten

In het begin van hun bestaan ving Pension De Ark enkel honden op. Omdat vele baasjes naast een hond ook nog een of meerdere katten in huis hadden en ze hiervoor dus aparte opvang  voor moesten zoeken, werd de vraag naar een kattenopvang steeds groter. Het dierenpension nam deze feedback ten harte en breidde enkele jaren na hun opstart uit met een ruime opvang voor katten. Vandaag is het dierenpension een gevestigde waarde in Oost-Vlaanderen en omstreken en mogen ze jaarlijks tientallen dieren verwelkomen. Misschien binnenkort ook die van u?

Wettelijk vergunde dierenopvang

Wist u dat elke organisatie die honden en katten opvangt en daarvoor wordt vergoed, verplicht is om een vergunning te hebben van het Ministerie van Dierenwelzijn? Dit geldt ook voor Pension De Ark in Lochristi. De vergunning hangt samen met verschillende controles die het welzijn en de leefomstandigheden van de dieren waarborgen.

Omring uw huisdier met de beste zorgen

De dieren worden in dit dierenpension in Oost-Vlaanderen zoveel mogelijk behandeld zoals dat thuis het geval is. Houdt uw kat van uitgebreid knuffelen of krijgt uw hond drie keer per dag eten in de plaats van twee keer? Laat het weten aan de eigenaars en zij trachten zoveel mogelijk rekening te houden met deze gewoontes. Ook honden of katten die speciale voeding nodig hebben op een specifiek tijdstip zijn van harte welkom. Dankzij een uitgekiend schema krijgt uw geliefde huisdier de zorg die het nodig heeft.