Media museum
Image default
Aanbiedingen

Proefrit? We geven je een hint!

auto verkoop voor export

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

U besluit uw auto te verkopen voordat u een andere gebruikte auto koopt. Om te voorkomen dat je tijdens de terugreis langs de weg verschijnt, is het verstandig eerst een proefrit te maken. Maar hoe heb je het gedaan? Je koopt tenslotte niet elke dag een auto, dus waar moet je op letten? Wij geven je handige tips!

Voorbereid zijn is het halve werk. Twee zagen er meer dan één. Kent u iemand die auto’s kent? Geweldig, je kunt hem vragen of hij mee wil doen aan een proefrit. In dit geval is een kennis uit de garage de moeite waard. Let op de volgende tips voordat u begint met het testen van de driver:

Zijn alle papieren aanwezig?

Controleer of er een kentekenbewijs is en of het chassisnummer op het papier overeenkomt met het chassisnummer op de auto. Het laatste kentekenbewijs bestaat uit twee delen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de onderhoudshandleiding compleet en up-to-date is. Weet de verkoper bij verlies niets over de reparatiehistorie van de auto? Het is dus verstandig om verder te kijken.

Plan een route

Het is verstandig om van tevoren een route te plannen die verschillende wegen kan testen. Probeer binnen en buiten het bouwgebied te rijden. Zo zie je nauwkeurig hoe de auto reageert bij het rijden op bijvoorbeeld kasseien of verharde wegen.

Maak een proefrit op het juiste moment

Met andere woorden: vermijd piekuren. Tussen 10.00 en 15.00 uur is het verkeer op de snelweg niet meer zo druk, waardoor je de kans op files verkleint en doorrijdt. Daarnaast is er overdag veel natuurlijk licht en merk je eventuele gebreken en schade aan de auto sneller op. Is het je opgevallen? Schrijf het dan op en maak er direct een foto van.

Controleer, controleer, controleer opnieuw

U kunt enkele tests uitvoeren voordat u gaat rijden. Vraag de verkoper zoveel mogelijk en laat hem dan de belangrijkste opties demonstreren. Controleer de binnen- en buitenkant van de auto op schade en defecten. Is de voorruit intact? Hoe zit het met de ruitenwissers, zijn de velgen en wieldoppen nog in goede staat? Checken ook alle elektronische apparatuur erin. Werkt het centrale deurslot goed en kunnen de ramen soepel worden geopend en gesloten? Zijn bij het starten van de auto alle lampjes op het dashboard verlicht en gaan ze na enkele seconden automatisch uit? Het is belangrijk om hier kritisch naar te kijken. Vervanging / reparatie van sommige onderdelen is erg duur.

Waar moet ik op letten tijdens de proefrit?

Natuurlijk moet er tijdens de proefrit op veel zaken gelet worden. Laat je copiloot alles opschrijven wat je opvalt.

Kunt u comfortabel zitten?

Test eerst zelf de vloeiendheid van in- en uitstappen. Zijn uw stoel, hoofdsteun en veiligheidsgordel eenvoudig te verstellen? Daarnaast is het belangrijk dat u comfortabel zit en voldoende beenruimte heeft. Heeft u kinderen? Controleer dan direct of er voldoende ruimte op de achterbank is om het kinderzitje te kunnen plaatsen.

Vermijd opstartproblemen

De auto kan soms problemen ondervinden bij het starten. Om dit te controleren is het verstandig om de proefrit te starten met een koude motor. Zelfs een koude motor moet immers onmiddellijk worden gestart. Laat dit ook aan de verkoper weten. Met andere woorden: ga hem zoeken, laat je niet ophalen.

Vreemde geluiden en trillingen

Is de eerste inspectie voorbij? Rij dan voorzichtig. Als de koppeling wordt ingetrapt, gaat de koppeling correct omhoog en is er geen vreemd geluid te horen? Tijdens het rijden moet je ook voelen of andere dingen onnodig rammelen en / of trillen. Zelfs als u bijvoorbeeld veel accelereert, moet de auto normaal draaien. Voel je trillingen op het stuur? Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van onevenwichtige voorwielen. Extra tip: zet de radio uit. Zo hoor je alles beter.

Doe het rustig aan

Het is niet nodig om de testrit na 10 minuten te beëindigen. Hoe langer je rijdt, hoe meer dingen je opvalt. Vergeet niet om bochten te maken op de weg en scherpe bochten te maken om te zien of het parkeren soepel verloopt. Rem ook. Trilt het stuur tijdens het remmen? Dan zal uw voorremschijf verbuigen of verslijten. Na de proefrit is de proefrit voorbij! Wacht even voordat u een beslissing neemt.

Vraag de verkoper zoveel mogelijk informatie

Een goede verkoper zal uw vraag zo goed mogelijk beantwoorden. Gelooft u het niet? Onthoud: u heeft nooit de verplichting om onmiddellijk te verkopen. Is het proefdraaien volgens plan uitgevoerd en zijn de onderhandelingen soepel verlopen? Dan wensen we je een fijne nieuwe auto!

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/2de-hands-verkoop/