Media museum
Image default
Groothandel

Verwarm jezelf aangenamer met een infrarood verwarming

In de koude winterdagen, met al de sneeuw, is het wel fijn om een verwarming thuis te hebben. Toch komen daar veel nadelen bij kijken. Het duurt even voordat het warm wordt in huis. Het is vrij duur. En de lucht voelt droog aan wat de slijmvliezen kan irriteren. Een infraroodverwarming is een verwarming dat de natuur nabootst. Het voelt net alsof je verwarmd wordt door de zon zelf. Een aangename manier van jouw woning verwarmen.

Wat doet infrarood verwarmen precies?

Deze manier van verwarmen, middels infrarood golven, is een andere manier van verwarmen dat nu in veel huizen is verwerkt. Middels een infraroodpaneel, straler, of vloerverwarming kan je alle spullen en mensen in huis verwarmen. De stralingsgolven dat van de infrarood emitter afkomt, vormt direct een energiereactie met de materie in huis. Hierdoor word jij zelf verwarmt en de stoel waar jij op zit verwarmt. De lucht omgeving wordt juist door jezelf verwarmt.

Is infrarood verwarmen schadelijk?

Schadelijk is het gebruik van een infrarood verwarmer zeker niet. Maar als je gebruik maakt van een straler dan kan het voorkomen dat je je eraan verbrand! Plaats daarom een straler altijd wel iets verder van je vandaan.

Het gebruik van infrarood panelen is zalig in de badkamer

Als je naakt rondloopt in de badkamer, wat de meeste mensen doen als ze lekker willen douchen of badderen, is het heerlijk als de badkamer op temperatuur is. Met infrarood panelen geïnstalleerd in het glas en in de tegels, kan je genieten van een verwarmde badkuip, voordat je het water erin doet. Zo kan je al lekker in bad gaan liggen en het water langzaam over je heen voelen stromen, totdat je er geheel in ligt.

De installatie is vrij goedkoop

Het is wel verstandig om een infrarood verwarming door een professional te laten installeren. Er zijn wat technieken noodzakelijk om ervoor te zorgen dat jouw panelen of vloerverwarming het beste werken en dat je optimaal gebruik kan maken van de warmte en het rendement. Dat is beter voor de planeet en beter voor de portemonnee. Gelukkig is het installeren van een infrarood verwarming net zo goedkoop als het installeren van gebruikelijke panelen en vloerverwarming.