Media museum
Image default
Kunst en Kitsch

Waar moet je aan denken bij het kopen van een schilderij?

Wil je een schilderij gaan kopen, maar wil je je eerst een beetje inlezen over wat de mogelijkheden zijn en waar je aan moet denken? Dan ben je hier op de juiste plek! Een handgeschilderd schilderij voegt veel sfeer toe aan een ruimte en is een prachtige eye-catcher waar elke bezoeker zijn aandacht op zal vestigen.

Bij het kopen van een schilderij zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden, deze zullen we hieronder kort toelichten:

Locatie: Waar wil je het schilderij hangen? Een schilderij dat je in de woonkamer hangt ziet er anders uit dan eentje in de slaapkamer of studeerkamer. Bedenk het doel van het schilderij.

Budget: Hoeveel budget heb je beschikbaar om een mooi handgeschilderd schilderij aan te schaffen?

Kleuren: Welke kleuren gebruik je op dit moment in je inrichting en wat wil je hiervan terug laten komen in het schilderij?

Afmeting: Hoe groot moet het schilderij zijn? Dit is uiteraard ook afhankelijk van de locatie, maar ook van jouw wensen.

Persoonlijke voorkeur: Heb je een voorkeur voor moderne schilderijen of juist voor abstracte schilderijen? Dat maakt een wereld van verschil voor het assortiment dat je zult gaan bekijken.

Gelukkig hoef je tegenwoordig geen winkels of galleriën meer af te gaan, je kunt eenvoudig online alle schilderijen bekijken op de website van Artello.nl. Hier vind je veel verschillende schilderijen in vrijwel alle stijlen, soorten en maten, zodat je vast iets vindt dat geschikt is voor jou. Anders kun je zelfs een persoonlijk schilderij op maat laten maken!