Media museum
Image default
Zakelijke dienstverlening

De weerstand van een epoxyvloer

Een epoxyvloer staat bekend voor zijn hoge mechanische weerstand. Het is een populaire keuze voor de werkplaatsen waar de vloer tegen een stootje moet kunnen. In een garage komen bijvoorbeeld al snel krassen op de vloer. Dat is gelukkig niet zo bij epoxy. Een epoxyvloer is dus ideaal voor onder andere de auto-, chemische en textielindustrie, maar ook voor de voedselindustrie, professionele keukens en brouwerijen. Het nadeel van een epoxyvloer is dat die iets minder elastisch is dan een PU gietvloer. Lees verder en ontdek er meer over.

Ontdek de elasticiteit van polyurethaan

Een PU gietvloer is veel elastischer dan een epoxyvloer. Dankzij zijn naadloze look geniet een PU Gietvloer van een moderne look die perfect past in een modern interieur. Het is dan ook een populaire keuze voor binnenshuis geworden. Doorgaans blijft polyurethaan vanwege zijn hoge mechanische en chemische weerstand ook gewoon een slimme keuze voor de grotere industriële werkplaatsen, maar even goed voor kleinere werkplaatsen en garages. Het elastische polyurethaan is namelijk krasbestendig en kan dus tegen een stootje. Een PU gietvloer of een epoxyvloer, de keuze is aan jou!

Zoek een specialist met ervaring

Je kent nu de voordelen van een epoxyvloer en een PU gietvloer, dus is het tijd om een keuze te maken. Het is niet evident om die keuze te maken, want die is sterk afhankelijk van je werksituatie en je persoonlijke voorkeur. Onze tip? Werk met een specialist. Je kunt advies vragen en eventueel ter plekke een schatting laten maken. Kies daarenboven voor een specialist met meer dan 30 jaar ervaring, zoals ABBI Industrie uit Niel bij Antwerpen, en je weet dat je een topkeuze maakt. Daarnaast zal ook de plaatsing van je gekozen gietvloer vlot verlopen, want de vakmensen van ABBI Industrie hebben ervaring zat. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld van je opties en hebben we je geholpen om een goeie keuze te maken. Als je nog vragen zou hebben, kan je daar altijd mee terecht bij je specialist.