Media museum
Image default
Arts / Photography

Verras jezelf door intuïtief te schilderen

Leer jezelf beter kennen door intuïtief schilderen

Wil je jezelf beter leren kennen? Of jezelf even uitleven door middel van schilderen. Dit kan met intuïtief schilderen. Intuïtief schilderen biedt de mogelijkheid om op een andere manier naar jezelf te leren kijken en beter te leren kennen. Om dit te kunnen doen hoef je geen ervaring te hebben met tekenen of schilderen. Vanuit je eigen intuïtie ga je werken met diverse materialen zoals krijt, potloden en verf. Juist door je verwachtingen los te laten krijg je de mooiste en beste resultaten. Hierdoor krijg je prachtige inzichten en nieuwe perspectieven voor het leren kennen van jezelf. Daarnaast leer je je uit te drukken door gebruik te maken van de beschikbare vormen, materialen en kleuren.

 

Wanneer is intuïtief schilderen geslaagd?

In feite is intuïtief schilderen een gemakkelijke manier om jezelf te ontdekken. Je moet op een canvasdoek zonder na te denken aan de slag gaan met verschillende materialen zoals kwasten, potloden, verf en krijt. Het hoeft verder ook geen vorm of betekenis te hebben maar dit mag uiteraard wel, de keuze is aan jou. Het is vooral belangrijk om echt vanuit je intuïtie aan de slag te gaan met wat je hebt meegemaakt in het verleden, heden en hoe je je toekomst ziet. Zo kom je meer te weten over je eigen innerlijke ontdekkingsreis. Het intuïtief schilderen is dan ook geslaagd wanneer de maker bewust is geworden van bijvoorbeeld oordelen, emoties en gedachten. Hierdoor is het onder andere mogelijk om bewustere keuzes te maken. Het intuïtief schilderen is een creatief proces wat tot een prachtig eindresultaat kan leiden.

 

Tot welke resultaten kan intuïtief schilderen leiden?

Naast dat intuïtief schilderen je bewuster maakt van verschillende gedachten kan het je ook helpen om volledig tot rust te komen. Wel is het belangrijk dat als je aan intuïtief schilderen begint hier ook volledig voor openstaat en je eventueel zelf verder wilt gaan ontwikkelen, experimenten en ervaringen deelt. Want je werkt aan een creatief en impulsief proces waarbij je je geen zorgen maakt om het eindresultaat. Daarbij kan het proces je helpen bij de ontwikkeling van je eigen persoonlijkheid waardoor je leven bijvoorbeeld meer betekenis kan krijgen. Niet te vergeten bouw je ook aan je zelfvertrouwen, de ontwikkeling van je creativiteit, de vergroting van je eigenwaarde en maak je tijd voor jezelf vrij!

 

Lees meer interessante artikelen!

Op de website https://equiniti.nl/ kun je nog een heleboel andere artikelen lezen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Daar word je wijzer van!

 

 

Gerelateerde artikelen

Uitbesteden is goedkoper

Het beste voor je werknemers

Revolutie in de media wereld: Virtual Reality