Media museum
Image default
Arts / Photography

Lekkende radiator repareren doet u gewoon zelf!

 

Een lekkende radiator kan met de juiste middelen makkelijk zelf worden gemaakt. In dit artikel leest u precies hoe u dit zelf kunt doen. Wanneer u er niet uit komt kunt u altijd nog een expert in schakelen, maar wij verzekeren u dat u een stuk goedkoper uit bent wanneer u het zelf doet en dat u zelfs met twee linkerhanden de meeste lekkages kunt verhelpen.

De makkelijkste oplossing

Het kan natuurlijk zo zijn dat er een groef niet goed is aangedraaid en dat daardoor water naar buiten loopt. Dit is eenvoudig te verhelpen door de groef strak aan te draaien. In de meeste gevallen is dit de oorzaak en bent u dus binnen een paar minuten van het probleem afgeholpen. Is dit niet de oorzaak? Lees dan de volgende oplossing.

Andere oplossing

Om te beginnen is het verstandig om een bak onder de lekkende radiator te zetten, zodat het water dat eruit lekt niet in uw vloer trekt. Vervolgens kunt u het beste de verwarming uitschakelen, zodat u er rustig aan kunt werken. Laat vervolgens het water uit de radiator lopen en vang dit op met de bak of emmer. Daarna kunt u gaan kijken of de koppeling is versleten. Om dit te bekijken zult u koppeling tussen de radiator en de buis los moeten maken. Ziet u dat de koppeling versleten is? Dan kunt u via internet een nieuwe bestellen en zelf installeren. Is de koppeling niet versleten? Maak de koppeling dan weer vast en bel een loodgieter voor de lekkage. Hij kan uw radiator eenvoudig maken.

In ons volgende artikel leest u over andere mogelijkheden om zelf een lekkage te verhelpen aan uw radiator.