Media museum
Image default
Dienstverlening

Waar moet je als student aan denken bij het verhuizen?

In de studentenperiode komen veel jongeren voor een keuze te staan. Nog even in het huis van hun ouders wonen, of toch in een studentenhuis of appartement gaan wonen. Verhuizen wordt tegenwoordig als een groot probleem gezien vanwege de beperkte beschikbaarheid van woningen en de dure prijs van de woningen die wel beschikbaar zijn. Maar als dit probleem eindelijk uit de weg is, lopen mensen vaak tegen nog een probleem op. Want hoe zorg je ervoor dat je woning bij intrek al meteen bewoonbaar is?

Beschikbaarheid van voorzieningen en spullen.

De eerste prioriteit bij het bewoonbaar maken van je nieuwe woning zijn de basisbehoeften zoals watervoorziening en elektriciteit. Het is belangrijk om dit te bespreken met de verhuurder of vorige bewoner. In studentenhuizen en appartementen woon je vaak met vrienden of andere studenten, wat betekent dat de indeling van kamers en de grootte van deze kamers een onderwerp van gesprek zal zijn. In combinatie met het betalen van de huur is de grootte van de kamers vaak van groot belang en zal dit dus goed van te voren afgesproken moeten worden. Verder is de inrichting van de woning ook nog iets om aandacht aan te besteden. Dingen als bijvoorbeeld bedden en koelkasten zijn voor studenten erg duur. Hergebruik van spullen kan in dit geval erg van pas komen. Vraag bij je ouders, andere familieleden of de buren of er toevallig nog meubels zijn die met de verhuizing meegenomen kunnen worden.

Hoe vervoer je de spullen?

Vervolgens is het vervoer van de meubels en andere spullen die je in je nieuwe woning wilt hebben nog een hele opgave. Afhankelijk van de afstand tussen je oude en nieuwe woning zijn er meerdere mogelijkheden. Verhuizingen op lange afstand vragen vaak om een verhuisbedrijf die in één of meerdere ritten met een opberg vrachtwagen jouw spullen vervoert. Maar als de verhuizing op kortere afstand is, is dit vaak erg veel geld voor iets wat je zelf, met eventueel wat hulp van vrienden of familie, ook voor elkaar kan krijgen. Maar hoeveel mensen je bij elkaar krijgt om je te helpen aan de verhuizing, het tillen van zware dingen als kasten of banken is nog altijd zwaar en onhandig. Daarom kan een hulpmiddel als bijvoorbeeld een renewi rolcontainer of een tuingereedschap als een kruiwagen erg van pas komen. Dit brengt het voordeel met zich mee dat er meerdere spullen tegelijkertijd kunnen worden vervoerd met een verminderde inspanning voor de verhuizers.

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/diensten/afvalinzameling/rolcontainers