Media museum
Image default
Verbouwen

Een aanbouw maken wat heb je nodig?

U kunt in verschillende delen van uw woning aanbouwen.

achterkant, zijkant of voorkant. Een aanbouw aan de voorkant is niet mogelijk zonder toestemming. Ook kunt u op het aanbouwdeel geen dakterras bouwen. Informeer daarom tijdig bij uw gemeente naar de mogelijkheden. Een uitbouw zorgt voor extra woonruimte, of het nu gaat om een ​​uitbouw van de serre, een (bij)keuken, een garage of het realiseren van een extra werkruimte. Het voordeel is een hogere woningwaarde en meer bijbehorende woonruimte. U kunt uw woning op vele manieren uitbreiden. Prijzen zijn sterk afhankelijk van de gekozen opbouw.

Wat kost een aanbouw laten maken gemiddeld?

Gemiddeld kost het bestellen van een aanbouw € 2.500,- per vierkante meter. De meest voorkomende structuur. Een van de 20 vierkante meter kost zo’n € 44.000. Wil je luxe, dan betaal je gemiddeld gezien zo’n € 60.000.

Werkkleding voor het zelf maken van je aanbouw

We raden ten zeerste aan om zoveel mogelijk elektrisch gereedschap te kiezen. Het elektrische gereedschap werkt niet alleen sneller, het is ook gemakkelijker om super nauwkeurig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de snelste zaagsnede op een elektrische zaag. Dit geldt vooral voor degenen die zagen op de zaagtafel kiezen.

 

Naast het juiste gereedschap is goede kleding een must. Zorg dat je goed gekleed bent om je werk goed te kunnen doen. Kleding die niet te strak zit, sterk is en genoeg ruimte heeft om gereedschap, schroeven etc. in op te bergen. Naast overalls en stevige werkbroeken zijn ook werkschoenen erg belangrijk.

Nadelen van een aanbouw zelf maken

Nadelen zijn zeker verbonden aan het zelf installeren van de aanbouw. Je hebt waarschijnlijk minder kennis en ervaring dan een echte professional. Daarom is het erg belangrijk dat u uw eigen capaciteiten evalueert. Probeer er altijd rekening mee te houden dat het repareren van een bug meer tijd en geld kost dan het in de eerste plaats goed laten doen door een professional. Weet je echter zeker dat je genoeg kennis hebt om de extensie zelf te installeren? In dit geval zijn er echt geen nadelen om te overwegen.