Media museum
Image default
Arts / Photography

Waar staat BHV precies voor?

Jaarlijks zijn er enorm veel ongelukken, alleen al in ons eigen land. Dus het is niet zo gek dat er ook incidenten plaats vinden in/ op bedrijven (-terreinen). Dit gebeurt zelfs nog vaker dan dat u zelf zou denken. Maar wie kan de mensen hierbij helpen of indien nodig zelfs evacueren?

De mensen die in deze gevallen de bezoekers en de rest van het personeel te hulp schieten, staan ook wel bekend als Bedrijfshulpverleners. Bedrijfshulpverleners (beter bekend als BHV’ers) verlenen binnen het bedrijf eerste hulp bij ongevallen, beperken en bestrijden brand, beperken de gevolgen van ongevallen, evacueren alle personen binnen het bedrijf en de directe omgeving (indien nodig) en alarmeren zowel de andere BHV’ers van de situatie als de hulpdiensten. Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood werknemers en klanten/ bezoekers in veiligheid te brengen en de situatie (indien mogelijk) te beperken of te verhelpen. Een BHV’er beschikt overigens ook over de nodige EHBO-kennis. Wilt u zelf ook een BHV’er worden binnen uw bedrijf of bedrijvencomplex?

Dan is het voor u noodzakelijk dat u zich persoonlijk of via uw bedrijf laat inschrijven voor een BHV-training. Tijdens deze training wordt u opgeleid tot een volwaardig BHV-er. Het enige dat u hiervoor hoeft aan te schaffen is een BHV trainingsset. In deze trainingsset zitten alle benodigdheden die u tijdens de cursus/ opleiding nodig zult hebben.

U kunt uiteraard ook een verbandkoffer aanschaffen, maar die hoeft u niet mee te nemen naar de trainingen. De verbandkoffer kunt u dus gerust thuis of op uw werk laten liggen. Dit is overigens zeer handig. Zodoende bent u als BHV’er altijd goed voorbereid in geval van nood en beschikt u ten allen tijden over de juiste materialen om uw taak als BHV’er (goed) uit te kunnen voeren.

Mocht u twijfelen om zelf ook een BHV’er te worden binnen uw bedrijf, bedenk dan dat u niet alleen uw medewerkers, maar ook uw klanten/ bezoekers er een enorme dienst mee kan bewijzen.

http://www.schoens-safety.nl