Media museum
Image default
Arts / Photography

Voedingsmiddelen en barcodes

Bij het produceren van voedingsmiddelen zijn een aantal dingen van uiterst belang, hieronder vallen bijvoorbeeld hygiëne, efficiëntie, zekerheid en snelheid. Het is van uiterst belang dat ieder product met een zekere zorgvuldigheid wordt gemaakt of wordt bereid. Maar alleen het bereiden van de voedingsmiddelen en het verpakken er van zijn belangrijke processen. Het coderen van deze producten zijn eigenlijk van even groot belang. Mocht de codering verkeerd gaan, kan dit erge en nare gevolgen hebben. Zo kan het namelijk zijn dat de houdbaarheidsdata verkeerd worden afgedrukt en ga zo maar door. Het coderen van voedingsmiddelen is daarom een vak apart, en vereist juistheid. Daarom is het van belang dat de codeerprocessen soepel verlopen. Of het nu gaat om partijtracering, houdbaarheid, productiedatum of andere informatie er dient een soepel codeerproces plaatst te vinden.

Voor het coderen van producten, artikelen en voedingsmiddelen zijn daarom ook verschillende codeerprinters op de markt. Voorheen werd dit nog met de hand gedaan, maar nu er een veel snellere omloop is in producten en er veel meer geproduceerd wordt is de technologie ook mee gegaan met zijn tijd en heeft zijn uitweg gevonden in de codeerprinters.

Er zijn vele verschillende soorten codeerprinters, zo heb je lasersystemen, continuous-inkjet systemen, dod printer, hot foil printer en thermo transfersystemen. Ieder systeem heeft zo zijn eigen specificaties en blinkt uit op een ander vlak. De kenmerken van de hot foil printer zijn onder anderen dat deze printer betaalbaar, betrouwbaar en snel is. Het is een van de meest betrouwbare manieren van coderen en het is daarnaast een van de makkelijkste manieren. De codering doet het goed op bijna ieder materiaal, karton, papier, folie, leer, plastic en textiel. En het is daarnaast ook nog eens kras en veeg vast en is bestand tegen vele invloeden van buitenaf. De codering is direct droog wat als groot voordeel heeft dat het vrijwel direct verpakt kan worden om te vervoeren.

http://www.kba-metronic.com/en/