Media museum
Image default
Woning en Tuin

Overkapping ideeën om schaduw en stijl toe te voegen aan je buitenruimte

Als je een manier zoekt om van het buitenleven te genieten zonder direct zonlicht in je gezicht, is een terrasoverkapping de perfecte oplossing. Overkappingen zijn er in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen – er is er dus wel een die perfect past bij jouw stijl en behoeften. Hier zijn enkele ideeën voor een gezellige overkapping die elke buitenruimte zeker zullen verbeteren.

 

Intrekbare overkapping tuin inrichten

Intrekbare overkappingen zijn perfect voor iedereen die het gemak wil hebben om op elk moment zijn schaduwniveau te kunnen regelen. Je kunt er direct zonlicht mee blokkeren als dat nodig is en ze snel weer intrekken als je meer natuurlijk licht wilt. Intrekbare zonneschermen zijn ook voorzien van sensoren die veranderingen in wind of regen kunnen detecteren. Dit zorgt ervoor dat ze automatisch sluiten als het slecht weer wordt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het handmatig doen.

 

Vrijstaande overkapping leuk inrichten

Als je niet houdt van het idee om iets permanent aan je huis vast te maken, dan zijn vrijstaande overkappingen de juiste keuze. Ze bieden betrouwbare bescherming tegen zowel regen als zon en zijn er in verschillende vormen, zoals vierkant, driehoek, zeshoekig of rond. Vrijstaande overkappingen zijn meestal gemaakt van aluminium frames met stoffen bekleding, waardoor ze licht van gewicht zijn en toch stevig genoeg om sterke wind te weerstaan. Bovendien zijn ze gemakkelijk op te zetten en af te breken wanneer dat nodig is!

 

Gazebo overkappingen

Gazebo’s zijn een geweldige manier om zowel schaduw als stijl toe te voegen aan je buitenruimte. Overkappingen bestaan meestal uit een achthoekig raamwerk van hout of metaal met daarop een stoffen dak dat veel schaduw biedt en toch natuurlijk licht doorlaat. Gazebo’s zien er geweldig uit, ongeacht de grootte van je tuin – of die nu groot of klein is – en ze bieden veel ruimte om gasten buiten te ontvangen!

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar iets permanents of gewoon wat extra schaduw nodig hebt tijdens de zomermaanden, terrasoverkappingen zijn er in alle soorten en maten. Van oprolbare-overkappingen die het hele jaar door handige schaduwregeling bieden, vrijstaande overkappingen die het gemakkelijk maken om tijdelijke bescherming tegen de elementen op te zetten, of tuinhuisjes die zowel schoonheid als functionaliteit toevoegen – er is zeker een optie die perfect bij je wensen past! Met al deze geweldige opties is het toevoegen van wat extra schaduw en stijl nog nooit zo eenvoudig geweest!

https://noe-mar.nl/ideeen-voor-een-gezellige-inrichting-van-een-overkapping/