Media museum
Image default
Woning en Tuin

Ajax alarmsystemen

Een goede beveiliging kan er voor zorgen dat de kans op een inbraak enorm naar beneden gaat. Ook zorgt dit er vaak voor dat u zonder zorgen kunt slapen en ook zonder zorgen de woning kunt verlaten voor een normale werkdag of voor een vakantie. Een goede beveiliging kan uit verschillende onderdelen bestaan. Denk aan een goed slot op de deur, maar vergeet ook absoluut niet een alarmsysteem als een van de opties om een inbreker uit te schakelen. We laten je zien waarom dit een goede manier van beveiligen is.

Wat is een draadloos alarmsysteem van Ajax?

Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen die gezamenlijk er voor zorgen dat een inbreker geen kans maakt. Het belangrijkste van het systeem is de Hub. Dit is het centrale punt van het systeem en dus ook het apparaat waar alles op aangesloten wordt. Aangezien het Ajax alarmsysteem draadloos is, zijn de onderdelen van het apparaat dus ook aangesloten via de wifi. Mocht het internet wegvallen dan is er nog de mogelijkheid om een simkaart toe te voegen aan het apparaat. Het huis is dan nog steeds beschermd ondanks dat er geen draadloze internetverbinding is. Zoals we al aangaven zijn er verschillende apparaten, maar welke zijn er dan?

Uit welke apparaten bestaat het alarmsysteem?

Allereerst is er dus de Ajax hub, maar dit is puur een centraal punt en deze is nodig, maar niet het enige wat nodig is. Verder zijn er nog de onderdelen die daadwerkelijk nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood bewegingsmelder. Deze herkent door middel van infrarood of er een persoon in de woning aanwezig is. Wanneer de melder iets ziet bewegen, geeft deze een melding aan de hub. De hub kan vervolgens een melding doorzetten naar het bedrijf wat de bewaking verzorgt. Hetzelfde geldt voor een magneetmelder. Dit is een magneet die zowel aan de deurpost als aan de deur gemaakt wordt. Op het moment dat deze magneten uit elkaar gehaald worden, omdat de deur geopend wordt, geeft deze een melding af aan de hub. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog een sirene. Op het moment dat er een signaal binnenkomt bij de hub dat er iets niet klopt, geeft deze een heel hard geluid. Dat schrikt de inbrekers vaak af waardoor ze nog sneller de woning verlaten. Een Ajax draadloos alarmsysteem is dus ook een ideale oplossing aan elke woning die beter beveiligd moet worden.

https://draadloos-alarmsysteem.com/ajax-een-goede-beveiliging-voor-je-woning/