Media museum
Image default
Mode en Kleding

Waarom een werkjas dragen?

Allereerst is het belangrijk om na te denken over welke soorten werkjassen er zijn, want werkjassen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo hebben we gevoerde en gevoerde werkjacks, maar ook pilotjacks en parka werkjacks. In ons veelzijdige aanbod werkjassen vind je altijd een werkjas die bij jouw wensen en werk past! Iemand die bijvoorbeeld veel buiten werkt, heeft in de winter een warm en waterdicht werkjack nodig, maar in de zomer werkt hij misschien liever in bodywarmers. De juiste werkjas hangt dus af van persoonlijke wensen en behoeften.

 

Werkjassen kopen

Reflecterende werkjassen

In sommige beroepen is de zichtbaarheid van werkjassen erg belangrijk vanuit het oogpunt van de veiligheid van de werknemers. Denk bijvoorbeeld aan werken in de bouw, op de weg of in een fabriek. Een goed reflecterend werkjack vergroot de veiligheid en zichtbaarheid van de werknemer in deze situaties.

Werkjas voor in de winter

Naast de temperatuur is het  ook handig om rekening te houden met de hoeveelheid neerslag in de winter. Kies daarom voor een waterdichte winterjas die voldoet aan de EN-343 norm. Deze norm bestaat uit drie klassen die  iets zeggen over de waterdichtheid en  waterdampweerstand van het kledingstuk. Volgens EN-343

3 klasse 1 is kleding bestand tegen matige tot normale regen, EN-343

3 klasse 3 kleding is bestand tegen zware regen. Let ook op dat de jas  een ritssluiting heeft die wordt afgedekt door een flap. Water kan door de rits naar binnen en het flapje voorkomt dit.

Professionele uitstraling met goede werkkleding

Het dragen van de juiste bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling. Hiermee laat u zien dat u geeft om de veiligheid van uw medewerkers. Passende veiligheidskleding vermindert risico’s op de werkvloer. Het ziet er ook professioneel uit en verhoogt de herkenbaarheid.

 

Kortom, je kiest de juiste werkjas op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften, de werkzaamheden/activiteiten die jij doet en de weersomstandigheden die jij tegenkomt. Op basis van deze informatie kies je een werkjas met eigenschappen die passen bij jouw persoonlijke situatie.