Media museum
Image default
Mode en Kleding

Waarom goede regenkleding belangrijk is

Waarom goede regenkleding belangrijk is

Goede regenkleding zoals een regenbroek, regenjas of poncho zijn ondanks het stigma toch echt wel belangrijk. Veel mensen denken dat dit lompe en niet modieuze kleding is, maar die tijd is al jaren voorbij. Er zijn namelijk honderden modellen regenjassen die prima in het modebeeld van vandaag de dag passen. 

Daarnaast zijn ze ook gewoon functioneel, want voor de lol draag je ze niet. Ze beschermen je tegen de regen en het vocht dat in je kleren trekt. Met een normale jas kun je nog wel eens een nat t-shirt krijgen en dat is met een regenjas verleden tijd. Hierdoor voorkom je dat je ziek wordt en dat koude en natte gevoel als je na een regenbui thuis komt.

Een regenjas kan ook modieus zijn hoor, dames!

De regenjas dames is vandaag de dag niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar vooral ook in verschillende modellen. Dit zorgt ervoor dat je ook altijd met de laatste modetrends kunt meegaan. Daarnaast wordt er vaak gedacht dat de pasvorm van deze jassen niet comfortabel is, maar ook dit is de afgelopen jaren flink verbeterd. Ze zitten namelijk net als een gewone jas niet te strak, maar ook zeker niet te los. Je bepaalt zelf of je kiest voor een model met een rits of knopen. 

Echter is de rits of geen rits wel een echte favoriet. Dit komt doordat je deze ook het snelste uit kunt trekken, want een natte jas wil je snel aan de kapstok hangen. Wel is het belangrijk dat je goed kijkt of de kraag strak om de nek gaat. Wanneer dit het geval is dan kun je namelijk ook je nek droog houden en zorgen dat het water toch niet naar binnen komt.

Hier kun je op letten tijdens de aankoop van regenkleding

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van regenkleding. Het kan handig zijn als je de capuchon enigszins kunt verstellen. Op deze manier kun je hem namelijk strakker om je nek zetten en voorkomen dat er ook maar een druppeltje naar binnen komt. Daarnaast is het belangrijk om op de materiaalkeuze te letten, want deze bepalen ook de kwaliteit en de levensduur van een regenjas of broek.Veel mensen hebben ook behoefte aan zakken, maar let daarbij wel op de flappen. 

Als er een goede lange flap over zit dan voorkom je dat er ook hier regen in kan komen. Hierdoor blijft bijvoorbeeld een telefoon ook droog en kun je hem direct gebruiken. Soms kun je ook behoefte hebben aan meer luchten. Zo zijn er verschillende modellen die bijvoorbeeld een rits hebben onder de oksels. Zo kan hij aan de onderkant ademen en komt er toch een stuk minder vocht/water naar binnen.

Jezelf online oriënteren

Er zijn talloze manieren om jezelf online te oriënteren op het kopen van regenkleding. Je ziet namelijk dat de regenjas en broek in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar is. Daarnaast heb je ook een ruime keuze in de modellen en de afwerking. Echter moet het wel ook gewoon goed functioneel blijven, dus houd ook dat in je achterhoofd!