Media museum
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de juiste regenjas

Zo kies jij de juiste regenjas

Naarmate het buiten kouder begint te worden, trekken we allemaal massaal onze winterjas weer aan. Nu is het niet zo heel erg dat het buiten kouder wordt, maar vooral de herfstmaanden, waarin het ook ontzettend kan gaan regenen, is natuurlijk alles behalve prettig. Gelukkig zijn er manieren om er toch voor te kunnen zorgen dat jij zonder dat je helemaal doorweekt overkomt, naar buiten kunt. Dit kun je doen door het dragen van een regenjas. Het klinkt misschien heel logisch, maar je zult verbaasd zijn over het feit hoeveel mensen er eigenlijk helemaal geen één dragen of er één dragen die niet helemaal goed is. Er zijn namelijk nogal wat verschillende soorten regenjassen verkrijgbaar. Speciaal daarom nemen we je in dit artikel mee in de verschillende regenjassen en ook hoe jij ervoor kunt zorgen dat je een goede aan weet te schaffen.

 

Welk model

Je hebt de mensen op de fiets met een flinke poncho vast wel eens voorbij zien komen. Dit is natuurlijk een goede manier om ervoor te zorgen dat je niet nat wordt, maar heel effectief is het vaak niet. Deze ponchos vangen namelijk dusdanig veel wind, dat je je een ongeluk moet trappen om vooruit te komen. Dus wordt je niet nat van de regen, dan word je het wel van het zweten. Ook wanneer je een e-bike rijdt is het niet heel erg ideaal. Je merkt er dan misschien wel niets van qua trappen, maar je accu gaat wel een stuk sneller leeg. Door de weerstand die je extra krijgt, zal je fiets meer moeite moeten doen om hetzelfde te kunnen bereiken. Belangrijk dus ook rekening mee te houden. Kies daarom voor een goed model, zodat je zeker weet dat je niet onnodig veel wind vangt.

 

De juiste lengte

Kies je een regenjas dames, dan zijn deze vaak wat langer dan een regenjas voor heren. Uiteraard niet erg, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Wat je namelijk vaak ziet, is dat het bovenste gedeelte van de kleding keurig droog blijft, maar de broek, vaak vanaf de knieën alsnog helemaal nat is. Of je dan het gewenste effect hebt weten te bereiken, dat moet je jezelf natuurlijk maar even afvragen. Zorg er dus voor dat je niet alleen kijkt naar hoe leuk een jas eruit ziet, maar ook naar de lengte van de jas. Vooral wanneer je gaat fietsen is het aan te raden om voor een wat langer model te kiezen en ook na te denken over het eventueel dragen van een regenbroek.

 

Ook perfect voor kinderen

Niet alleen is het aan te raden om voor jezelf een leuke en ook functionele regenjas aan te schaffen, maar natuurlijk ook voor je kinderen. Een regenjas kind is namelijk nog belangrijker, aangezien de weerstand van een kind vaak een stuk lager is, dan die van ons volwassenen. Je doet er daarom dus ook goed aan om te kiezen voor een wat duurdere jas voor je kind, zodat je zeker weet dat ze niet alleen droog blijven, maar het ook lekker warm houden tijdens een vieze bui regen.