Media museum
Image default
Beauty en verzorging

Wat is voordelig aan een borstvergroting?

Een borstvergroting brengt vele voordelen met zich mee. Het belangrijkste is nog wel dat een behandeling onzekerheden over het uiterlijk wegneemt. De manier waarop borsten uitzien, draagt immers voor een belangrijk deel bij aan hoe vrouwen zich voelen over zichzelf. Een vergroting van de borst kan kortom voor veel vreugde en tevredenheid zorgen. Bij kliniek Dr. Wim Danau zal ook tijdens uw intake de keerzijden van de medaille aanbod komen, die er kort samengevat zo uitzien.

Risico’s van medische ingreep

Een borstvergroting is een chirurgische ingreep en net als bij iedere medische ingreep, brengt een borstvergrotingsbehandeling risico’s met zich mee. Bij borstvergrotingen is er bijvoorbeeld kans op bloedingen of wondinfecties. De kans op complicaties is echter erg klein. Ook narcose brengt risico’s met zich mee, waardoor u na uitwerking van de narcose zich ziek kunt voelen. Allergische reacties kunnen zich eveneens voordoen. Een complicatie die specifiek bij borstvergrotingen kan optreden, is de kapselfibrose. Dit houdt in dat het lichaam een afweerreactie gaat starten tegen het kapsel om de implantaten, waardoor vormeloze en harde borsten het gevolg zijn. De kans op kapselfibrose is afhankelijk van welk type implantaat dat u gebruikt. De kans is gering: slechts 1 á 5 procent. Wanneer deze complicatie zich bij u voordoet, kan dit middels een nieuwe ingreep wel makkelijk hersteld worden. 

Laat u controleren

Omdat een borstvergroting een flinke ingreep is, is het niet verwonderlijk dat de herstelperiode ook lang is. Het hele proces zal zeker drie maanden in beslag nemen, mits er zich geen complicaties tussentijds voordoen. Het eindresultaat ziet u ook pas het best, wanneer de herstelperiode voorbij is. Na uw operatie zullen uw borsten zeer gespannen aanvoelen en het is dan ook raadzaam een sportbeha te dragen voor het gemak en de steun. Pas na zes weken mag u fysieke inspanning verrichten en sporten. Tijdens de herstelperiode en ook erna zult u vaker op controle moeten bij uw behandelend arts van kliniek Dr. Wim Danau. 

https://danau.be/