Media museum
Image default
Banen en opleidingen

Werk gezocht

werk gezocht


 

 Als uw zoektocht naar een baan niet lukt, bel dan uw vrienden of familie. Naaste mensen staan ​​altijd klaar om een ​​helpende hand te bieden. Vraag je vrienden of de bedrijven waarin ze werken op zoek zijn naar werknemers die dicht bij die van jou staan.  U kunt dus worden doorverwezen naar een potentiële werkgever en u omzeilt in één keer verschillende stadia van selectie. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat naaste mensen het verhaal over uw kandidatuur afmaken zonder uw vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten op te sommen.

Maak een lijst van een paar bedrijven waarvoor u zou willen werken, en in plaats van hun vacatures op sites van derden te zoeken, kunt u uw cv rechtstreeks naar hun HR sturen. Ga hiervoor naar de website van het bedrijf, kopieer het e-mailadres en voeg een begeleidende brief bij je cv. Probeer hierin samen te vatten waarom u voor dit specifieke bedrijf koos en waarom het bedrijf voor u zou moeten kiezen. Uw potentiële werkgever zal begrijpen dat u echt geïnteresseerd bent in het vinden van een baan in zijn bedrijf, en zelfs als u niet aangenomen wordt, zullen uw contacten in ieder geval behouden blijven voor het geval er een nieuwe vacature verschijnt.

Als je zeker weet dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om de gewenste functie te krijgen, maar je potentiële werkgever twijfelt, bied hem dan enkele dagen gratis aan. Bovendien verhoogt dit het vertrouwen in u als professional: het is onwaarschijnlijk dat iemand die niet zeker is van zijn capaciteiten, zal aanbieden om naar zijn werk te kijken voordat hij zich officieel registreert.

Dit is weer een goede kans om jezelf te presenteren en een sollicitatiegesprek te voeren direct nadat je een potentiële werkgever hebt ontmoet. Als het bedrijf niet reageert op uw e-mail of vacatures op geclassificeerde sites plaatst, probeer dan zelf HR te bezoeken. Sommige werkgevers waarderen het doorzettingsvermogen van potentiële werknemers en richten zich op het vinden van een baan bij hen. 

 

https://vacatures.today/werk-zoeken.html