Media museum
Image default
Woning en Tuin

De uitstraling van een chique interieur

Wilt u uw woning inrichten met een chique interieur? Dan zijn er enkele kenmerken die u in de gaten moet houden om de uitstraling van een chique interieur te verkrijgen. Vaak wordt voor chique ook aan een grote woonruimte gedacht. Niets is minder waar. Ook in een kleine ruimte zult u dezelfde luxe uitstraling kunnen bereiken als in een grote ruimte. Wel is een grote woonkamer handiger om een chique interieurstijl te bereiken, maar met een beetje creativiteit zult u dit ook gemakkelijk in een kleine woonkamer kunnen toepassen.

 

Lichtinval is erg belangrijk

Vooral als u een chique interieur in een kleine woonkamer wilt bereiken, is de lichtinval zeer belangrijk. Met veel licht wordt uw ruimte optisch veel groter en dat is net dat u nodig heeft. Gordijnen voor de ramen staan heel chique, maar kunnen de ruimte donkerder maken. Gebruikt u daarom transparante gordijnen. Deze gordijnen kunt u afwisselen met verduisterende gordijnen die u dan ’s avonds gebruikt en om de nodige privacy te behouden.

 

Gebruik de juiste kleuren

Het gebruik van de juiste kleuren zijn essentieel voor een chique en luxe interieur. De uitstraling in een chique interieur wordt vaak bepaald door neutrale en wat donkere kleuren, zoals bruin, beige, grijs, donkergroen en zwart. U kunt hiervoor diverse tinten gebruiken die goed op elkaar aansluiten. Uiteraard moet niet alles donker zijn, de basiskleur moet licht zijn, zoals wit of een crèmekleur. Dit zal tevens ook uw ruimte veel groter maken. Met een evenwichtig en niet te druk kleurenpalet bereikt u een interieur met klasse.

Gebruik luxe materialen

Het gebruikte materiaal moet van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook de combinatie tussen de verschillende luxe materialen bepalen de sfeer voor een chique interieurstijl. Welk materiaal gebruikt u voor de vloer? Voor een chique en warme uitstraling kunt u het beste kiezen voor een massief houten parket. Ook tegels kunnen tegenwoordig heel goed, vooral met de enorme keuze in designs. Wilt u een klassiek chique vloer? Dan ontkomt u niet aan marmer. Gebruik voor uw meubels een goede combinatie uit hout, echt leder en suède. Details zijn perfect af te werken met materialen als koper, brons of nikkel en goud. Deze materialen zullen de chique stijl van uw interieur extra benadrukken. Check ook onze interessante pagina’s om ideeën op te doen voor inrichting.

https://www.luxeinterieur.be/