Media museum
Image default
Woning en Tuin

Bobi Brievenbus bij uw woning

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een vrijstaande brievenbus vlakbij de woning. Dat is niet alleen gemakkelijk voor uw bezorger, maar ook fijn voor u zelf. De post blijft daar netjes en veilig opgeborgen achter slot en grendel tot dat u zelf tijd hebt om de post en eventuele kranten er uit te halen. Aangezien mensen niet dagelijks een brievenbus aanschaffen weten ze er ook vrij weinig van. Ze weten bijvoorbeeld niet waar ze op moeten letten als ze een brievenbus willen aanschaffen.

In dit blog vertel ik u waar u op moet letten. Zo koopt u niet alleen de mooiste brievenbus, maar ook de meest functionele. Om te beginnen is er geen enkele postbus 100% waterdicht. Maar tussen de bussen onderling zitten wel heel veel gradaties wat betreft kieren en waterbestendigheid. Hierbij scoren de duurdere brievenbussen duidelijk beter dan de goedkopere exemplaren. Dat komt omdat bij de duurdere merken, zoals bijvoorbeeld bij Bobi, alle kieren zijn voorzien van rubberen strips. Deze rubbers sluiten als het ware de kieren. Het moet dan ook wel heel gek regenen en waaien, wilt u bij een Bobi brievenbus water in de bus ontdekken. Maar we sluiten het dus niet uit, het kan gebeuren…

Bij goedkope postbussen zitten dit soort rubbers niet. En dus zal er eerder lekkage zijn. Als tweede punt waar u op moet letten is het formaat. Meestal ziet u op websites wel maten vermeld staan. Neem deze goed in u op en bedenk of dit voldoende is voor het ontvangen van post, eventuele kranten en reclame. Ontvangt u veel pakketjes? Kies dan voor een bus met grotere brievenbusklep en groter volume. Ook kunt u in die gevallen soms beter voor een pakketbus kiezen omdat dat soort bussen hier speciaal voor gemaakt zijn.

Een punt waar u ook op moet letten is het feit of dus bus te openen is met sleutels. Er bestaan bussen waar iedereen de post zo uit kan halen. Dat is niet erg als u ergens op een boerderij achteraf woont, maar kan vervelend zijn als u aan een drukke weg woont. In dat geval kan namelijk iedereen zo maar uw post mee nemen. Wilt u dus een postkast die afgesloten kan worden? Kijk dan altijd of de bus van uw wensen ook over een slotje beschikt.

Verder moet u gewoon kijken naar het gehele plaatje. Want naast de zo juist genoemde puntjes waar u op moet letten, moet de bus vooral heel erg in uw smaak vallen. Past het goed bij uw woning? Past het mooi in de tuin? En valt de prijs binnen uw budget? Kijk eens op Brievenbuswebshop.nl voor de grootste keus in brievenbussen van Europa. Deze webshop verzend al haar bestellen naar onder andere België.