Media museum
Image default
Woning en Tuin

Goed slapen op uw matras van een beddenwinkel nabij Antwerpen

Als u pas een nieuwe matras heeft uitgezocht in een matrassenwinkel in de buurt van Antwerpen, is er kans dat u gaan nadenken bent over wat slaap nu eigenlijk is. Slaap is een complex proces dat bestaat uit verschillende fasen. Als u deze fasen goed doorloopt, kunt u optimaal genieten van de herstellende effecten van slaap op uw matras van Dormex te Wuustwezel, een deskundige beddenwinkel nabij Antwerpen.

Vroege slaapfasen

Als u naar bed gaat op uw nieuwe matras van deze beddenwinkel in regio Antwerpen, komt u hopelijk snel in de eerste slaapfase terecht. U dommelt dan in en bevindt zich half tussen slapen en waken. Na enkele minuten komt u in de lichte slaap terecht. U wordt dan niet meer wakker van ieder geluid en uw hartslag en lichaamstemperatuur dalen.

Diepe slaap en REM-slaap

Na de fase van lichte slaap gaat uw lichaam over op een diepere slaap; uw ademhaling en hartslag zijn nu op hun laagst. Tijdens deze fase herstelt u lichamelijk van de dag. De volgende fase van uw slaap is de REM-slaap, de fase waarin u droomt. In deze fase verwerken uw hersenen allerlei prikkels en herstelt u geestelijk van de dag. Diepe slaap en REM-slaap zijn dus essentiële onderdelen van een goede nachtrust op uw matras van deze matrassenwinkel nabij Antwerpen.

Geniet van een gezonde slaapcyclus

Na de REM-slaap wordt u vaak heel even wakker, ook al herinnert u zich dit later meestal niet. Vervolgens begint er een nieuwe slaapcyclus. Als u telkens maar kort slaapt, komt u niet toe aan de herstellende slaapfasen. Als u in de nacht wakker wordt door een aandoening zoals slaapapneu, moet u dit met uw huisarts bespreken. Een comfortabele matras van deze beddenwinkel nabij Antwerpen kan eraan bijdragen dat u langer onafgebroken slaapt. Een regelmatig dagritme heeft ook een goede invloed op uw slaapcyclussen. Zo zal uw slaap op een matras van Dormex, dé matrassenwinkel nabij Antwerpen, verkwikkend zijn.