Media museum
Image default
Woning en Tuin

Goed slapen op uw matras van een beddenwinkel nabij Antwerpen

Als u pas een nieuwe matras heeft uitgezocht in een matrassenwinkel in de buurt van Antwerpen, is er kans dat u gaan nadenken bent over wat slaap nu eigenlijk is. Slaap is een complex proces dat bestaat uit verschillende fasen. Als u deze fasen goed doorloopt, kunt u optimaal genieten van de herstellende effecten van slaap op uw matras van Dormex te Wuustwezel, een deskundige beddenwinkel nabij Antwerpen.

Vroege slaapfasen

Als u naar bed gaat op uw nieuwe matras van deze beddenwinkel in regio Antwerpen, komt u hopelijk snel in de eerste slaapfase terecht. U dommelt dan in en bevindt zich half tussen slapen en waken. Na enkele minuten komt u in de lichte slaap terecht. U wordt dan niet meer wakker van ieder geluid en uw hartslag en lichaamstemperatuur dalen.

Diepe slaap en REM-slaap

Na de fase van lichte slaap gaat uw lichaam over op een diepere slaap; uw ademhaling en hartslag zijn nu op hun laagst. Tijdens deze fase herstelt u lichamelijk van de dag. De volgende fase van uw slaap is de REM-slaap, de fase waarin u droomt. In deze fase verwerken uw hersenen allerlei prikkels en herstelt u geestelijk van de dag. Diepe slaap en REM-slaap zijn dus essentiële onderdelen van een goede nachtrust op uw matras van deze matrassenwinkel nabij Antwerpen.

Geniet van een gezonde slaapcyclus

Na de REM-slaap wordt u vaak heel even wakker, ook al herinnert u zich dit later meestal niet. Vervolgens begint er een nieuwe slaapcyclus. Als u telkens maar kort slaapt, komt u niet toe aan de herstellende slaapfasen. Als u in de nacht wakker wordt door een aandoening zoals slaapapneu, moet u dit met uw huisarts bespreken. Een comfortabele matras van deze beddenwinkel nabij Antwerpen kan eraan bijdragen dat u langer onafgebroken slaapt. Een regelmatig dagritme heeft ook een goede invloed op uw slaapcyclussen. Zo zal uw slaap op een matras van Dormex, dé matrassenwinkel nabij Antwerpen, verkwikkend zijn.

Gerelateerde artikelen

Velux dakramen

Uw hele woning opnieuw inrichten? Meubelwinkel nabij Kortrijk biedt alle mogelijkheden

De uitstraling van een chique interieur