Media museum
Image default
Arts / Photography

3 tips om de juiste hondenvoeding te bepalen

Al jaren heb jij een lieve hond naast je zijde, waar jij goed voor zorgt. Hij mag vier keer per dag met je mee om een ommetje te maken, eet goed en krijgt genoeg liefde en aandacht. Toch heb jij de laatste tijd het idee dat de brokken die hij altijd krijgt, niet het ideale hondenvoer is voor de schattige viervoeter. Echter, je vindt het ook lastig te bepalen welke voeding wél geschikt zou zijn en of er misschien niet meer aan de hand is met het hondje. Gelukkig beschikt Ydolo over de juiste producten om jou en jouw hond uit de brand te helpen en volgen hier drie aanvullende tips, die je in je achterhoofd kunt houden bij het selecteren van nieuw hondenvoer.

1. Is jouw viervoeter allergisch?

Misschien was het nog niet in je opgekomen, maar honden kunnen net als hun baasjes allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om te kiezen voor hypoallergeen hondenvoer zoals Dibaq Sense, of voeding dat rekening houdt met een allergie, zoals hondenvoer zonder granen. Deze hondenvoeding bestaat uit verse groenten, fruit en vlees en is bedoeld om allergieën bij honden te voorkomen. Ook als jouw viervoeter echter niet allergisch is, is dit hypoallergene hondenvoer een échte aanrader voor vrolijke, gezonde honden!

2. Lees de ingrediënten op de verpakking

Als jij op zoek bent naar hondenvoeding die bijdraagt aan een gezonde levensstijl, dan is het belangrijk om te weten uit welke bestanddelen het hondenvoer bestaat. Dit kan eenvoudig achterhaald worden door de ingrediënten op de achterkant van verpakkingen grondig door te lezen. Vaak blijkt uit de eerste drie bestanddelen al snel met wat voor voeding je te maken hebt.

In welke levensfase zit jouw hond?

Leeftijd, gewicht en grootte spelen een cruciale rol bij het selecteren van geschikt hondenvoer. Zo koop je bijvoorbeeld geen puppyvoeding voor een volwassenhond. Houd hier dus rekening mee!

http://www.economy.nl