Media museum
Image default
Arts / Photography

De voordelen van een beveiligingscamera

Inmiddels zijn veel woningen voorzien van een camerainstallatie om de veiligheid te waarborgen. Zowel organisaties als particuliere bewoners plaatsen de camera’s op het eigen terrein. De plaatsing is niet verboden, al zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan de plaatsing van camera’s.

Hierbij speelt vooral de wetgeving, in het bijzonder de privacywet, een grote rol. Zo is het officieel verboden personen zonder toestemming te filmen. Om de wet alsnog na te volgen, zijn de voorwaarden opgesteld. Maar wanneer heb je een beveiligingscamera nodig?

Introductie

Camera’s helpen het leven eenvoudiger en veiliger te maken. Indien criminelen zich bewust zijn van de geplaatste camerabewaking zullen zij niet snel een slechte daad verrichten. Wanneer de criminelen toch de keuze maken een criminele activiteit uit te voeren, zullen de camerabeelden helpen bij het onderzoek als bewijsmateriaal.

Wanneer u niet thuis bent

Indien de bewoners van de betreffende woning niet aanwezig zijn, kan dit een gunstig moment zijn om in te breken. De beveiligingscamera’s dienen in deze situatie als afschrikmateriaal, doordat de inbrekers direct op beeld zullen staan.

Wanneer u wel thuis bent

Wellicht klinkt camera beveiliging overbodig als de bewoners zich in de woning bevinden, maar ook in deze situatie kan de camera prettig zijn.

  • Zo is het onder meer mogelijk om te zien wie er voor de deur staat, zelfs als de bewoner zich boven of in de achtertuin bevindt. Hierdoor kan een overval voorkomen worden.
  • Verder is het prettig om zowel overdag als ’s nachts de kostbare goederen te laten bewaken door de camera’s.
  • Ook is het uiteraard ook mogelijk om de beveiligingscamera binnenshuis te plaatsen. Hierdoor wordt het mogelijk om een slapende baby of inwonende oudere in de gaten te houden en direct in te grijpen als dat nodig is.
  • Daarnaast kan de camera dienen als extra beveiliging van de auto op de oprit. Wanneer er een ruit is ingeslagen of de auto een kras heeft, kan er aan de hand van de camerabeelden worden achterhaald wie de dader was.
  • Tot slot is het mogelijk om automatisch contact te leggen met een alarmcentrale, zodat er snel hulp gestuurd kan worden in geval van nood.
http://groenewegendelft.nl