Media museum
Image default
Arts / Photography

De voordelen van een SSL-certificaat

Tegenwoordig is de online veiligheid belangrijker dan ooit tevoren. Door de lage toetredingsdrempel van het internet kan simpelweg iedereen het platform betreden. Helaas ook de personen met slechte intenties, denk hierbij aan hackers.  

Een nachtmerrie voor iedere onderneming. Toch kan de toename van het belang van een sterke beveiliging ondernemingen een duwtje in de rug geven om de huidige beveiliging na te lopen. Na het testen van de huidige IT-security weet je direct hoe gemakkelijk hackers de achterzijde van de website kunnen betreden.

Belang van digitale veiligheid

Dat de veiligheid van een website gewaardeerd wordt, is onder meer te leiden uit de link van een website. Zo is de link van een veilige website sinds januari 2017 voorzien van een ‘s’ bij de https://. De letter staat voor ‘secure’, dat aangeeft dat de website de veiligheid waarborgt. Door deze toevoeging ontvang je veel voordelen als bedrijf. Daarnaast worden niet-beveiligde websites tegenwoordig gestraft door de grote zoekmachines.

SSL-certificaat

Een SSL-certificaat codeert de persoonlijke gegevens die naar een server worden verstuurd. Denk hierbij aan creditcardnummers, wachtwoorden, e-mailadressen, etc. Het certificaat verzekert het bedrijf dat cybercriminelen niet de mogelijkheid hebben de betreffende gegevens te onderscheppen.

Meer vertrouwen van klanten

Als bezoeker bezoek je het liefst een website die optimaal beveiligd is. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw persoonlijke, ingevoerde gegevens niet onderschept kunnen worden door hackers. Ook als bedrijf kun je direct verschil ervaren, zodra de onderneming voorzien is van een SSL-certificaat. De drempel om gegevens in te vullen, ligt voor de bezoekers direct een stuk lager.

Zoekmachines belonen

Zoekmachines belonen websites met goede eigenschappen met een hogere positie in de zoekresultaten. Ook een SSL-certificaat wordt gewaardeerd door de zoekresultaten, waardoor de beschikking over dit certificaat kan leiden tot een hogere positie in de resultaten. Dit kan grote voordelen bieden gezien het aantal bezoekers.

http://rootsec.nl