Media museum
Image default
Arts / Photography

Wat is er te doen in Barcelona?

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje. Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en van de provincie Barcelona. Zo had Barcelona in 2017 1.620.809 inwoners en had het een oppervlakte van 101,4 vierkante kilometer. In de stad Barcelona, samen met haar voorsteden, woonden er 6.842.771 mensen in 2017.

 

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee. De stad een belangrijke haven. Barcelona kent twee van de meest prestigieuze universiteiten van Spanje en Europa: de Universiteit Barcelona en de Universiteit Pompeu Fabra. De stad heeft ook diverse evenementen georganiseerd, zoals de Olympische Zomerspelen van 1992, de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929 en het Universeel Cultureel Evenement in 2004. Inwoners van de stad noemen het weleens Barna.

Hier moet je rekening mee houden als je  op vakantie naar spanje gaat.

 

Er is veel te doen in Barcelona. Zo kun je naar Park Güell. Dit is het beroemdste stadspark van Barcelona. Het park ligt in de wijk Gracia en valt op door alle bijzondere kunstwerken die je er vindt.Het gigantische park was eigendom van idustrieel Eusebi Güell, die Antoni Gaudi inhuurde voor het ontwerp. De kleurrijke mozaïeken trap met salamander is het belangrijkste deel van het park. Sinds 1984 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

Als je op vakantie naar spanje gaat en Barcelona bezoekt, kun je de Sagrada Familia niet overslaan. Deze wereldberoemde basiliek werd ook ontworpen door Atoni Gaudi. Zo kun je wel zeggen dat Gaudi de belangrijkste architect van de stad is. De basiliek wordt gerenoveerd. Volgens verwachting is het in 2026 eindelijk klaar. Wat ook leuk is in Barcelona, is de Las Ramblas. Dit is de beroemdste straat van Barcelona. Je kunt er een kilometer lang wandelen. Het loopt van de zee naar Plaça Catalunya. Bij het water kun je het monument van Columbus zien.

http://vakantiearena.nl