Media museum
Image default
Arts / Photography

De invloed van sta-op stoelen op uw lichaam

Sta op stoelen hebben hun naam te danken aan de functie waarvoor ze zijn bedoeld. Het is door middel van een motor mogelijk om de stoel voorover te kantelen, zodat u makkelijk op kunt staan. U wordt als het ware uit de stoel geduwd waardoor uw gewrichten en spieren minder worden belast. Naast het vergemakkelijken van het opstaan, dienen Sta op stoelen tevens als hulpmiddel om te gaan zitten. U hoeft hiervoor niet meer zo diep door de knieën te gaan, en heeft hierdoor minder moeite met het bewaren van uw evenwicht. Bovendien kunt u steun vinden aan de armleuningen bij het gaan zitten.

De voordelen van Sta op stoelen

Sta op stoelen hebben diverse voordelen; uw lichaam wordt minder belast bij het opstaan of gaan zitten, dit is fijn als u problemen met uw mobiliteit heeft of over minder spierkracht bezit. Door een sta op stoel kunt u toch alleen gaan staan of zitten, wat uw zelfstandigheid een stuk groter maakt. Ook kan het ervoor zorgen dat uw mantelzorger of zorgverlener fysiek ontlast wordt doordat deze u niet met veel moeite in en uit de stoel moet helpen. Verder is het een uitkomst dat de stoel speciaal voor uw op maat gemaakt kan worden, waardoor u ook nog eens comfortabel kunt zitten.

Sommige stoelen zijn zelfs op vijf onderdelen aan te passen. U kunt hierbij denken aan de zithoogte, zitbreedte, zitdiepte, armleuninghoogte en rughoogte. Ook is het soms mogelijk dat de hoofdsteun met een druk op de knop versteld kan worden, en verder is er een optie om de stoel te voorzien van een draaiplateau in combinatie met de sta op functie.

Bij interesse adviseren wij de showroom van Bakers Zitten & Wonen in Eindhoven te bezoeken.