Media museum
Image default
Arts / Photography

Een beugel voor betere profilering

Het gebeurd steeds meer dat mensen behoefte hebben aan een beugel. Bij kinderen is dit vaak omdat hun gebit niet op een goede manier groeit. In de kinderjaren is het nog makkelijk om afwijkingen te corrigeren. Het corrigeren van afwijkingen wordt daarom zoveel mogelijk in de kinderjaren gedaan. Echter gebeurd het soms ook dat kinderen om esthetische redenen een beugel krijgen. Ouders willen immers dat hun kind er goed uit ziet en geven daarom een beugel.

Maar niet alleen kinderen krijgen een beugel. Elk jaar neemt het aantal volwassenen met een beugel ook toe. Soms komt het voor dat volwassenen een beugel nemen om afwijkingen te laten corrigeren. Deze afwijkingen zijn vaak pas gekomen nadat deze mensen zijn uitgegroeid en konden daarom niet eerder worden gecorrigeerd.

Echter in de meeste gevallen neemt een volwassene een beugel vanuit esthetisch oogpunt. Het wordt namelijk steeds belangrijker om jezelf goed te profileren. En voor een goed profiel heb je een mooie foto nodig. Ook tijdens een sollicitatiegesprek kan uiterlijk de doorslaggevende factor zijn als twee kandidaten op de andere punten evengoed zijn. Steeds meer volwassenen gaan daarom naar de orthodontist voor een beugel.

Beugel volwassene

Als je als volwassene een beugel wilt zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor de gewone metalen slotjes beugel. Deze metalen slotjes worden dan op de tanden en de kiezen gelijmd. Vervolgens worden de slotjes met een metalen draadje aan elkaar gebonden. Dit metalen draadje zorgt er dan voor dat de tanden en de kiezen langzaam verplaatst worden. Een andere mogelijkheid zijn keramische slotjes. Keramische slotjes zijn wit of doorzichtig en daardoor minder zichtbaar dan ijzeren slotjes. Keramische slotjes zijn daardoor net iets esthetischer. Verder heb je ook nog aligners. Aligners zijn doorzichtige plastic bitjes die je over je tanden plaatst. Deze moet je dag en nacht dragen en elke twee weken verversen. Door deze bitjes verschuiven de tanden en kiezen langzaam naar de juiste plek en zie je er weer uit als beter.

http://www.orfeokliniek.nl/