Media museum
Image default
Arts / Photography

Fotoboek laten drukken

Fotoboek drukken gebeurd steeds vaker en er wordt dan ook flink aan verdient. Tegenwoordig zijn er drukkerijen dat exclusief fotoboek drukken. Ze draaien vaak ook dag en nacht om alle bestellingen bij te houden.

Foto’s maken

Een foto maken gebeurde vroeger niet zoveel. Je moest een camera bij je hebben en je moest in de eerste plaats ook een camera hebben. Weinig jongeren en tieners hadden toen eigen camera’s. Zelfs veel volwassenen hadden het en als ze het hadden namen ze het niet vaak mee. Hierdoor werden niet veel foto’s gemaakt en het concept van fotoboek drukken zou toen ook niet groot zijn geworden.

Camera op de smartphone

Nu is het heel anders omdat iedereen een camera heeft. Je kunt tegenwoordig niet eens een smartphone vinden zonder een camera. Nu heeft iedereen opeens een camera en heeft dit altijd bij zich. Zo worden er veel foto’s gemaakt en werkt het concept van fotoboek drukken perfect. Veel consumenten kiezen er namelijk voor om hun leukste foto te uploaden naar een drukkerij om vervolgens te kiezen voor fotoboek drukken. Het is immers goedkoop en na het fotoboek drukken word het gewoon thuis bezorgd. Het zou raar zijn als veel consumenten in deze tijd niet zouden kiezen voor fotoboek drukken.