Media museum
Image default
Arts / Photography

Internettijdperk

Ons leven is dit afgelopen jaar op een abrupte manier ontzettend veranderd. Dit komt natuurlijk door de uitbraak van het virus COVID 19 in Nederland, maar ook over de rest van de wereld. Waar we voorheen op een gestage, maar stabiele manier steeds meer dingen online deden, zijn we nu gedwongen om dingen online te doen. Dit komt doordat veel winkels gesloten zijn, of beperkt open zijn. Bij dat laatste voelen we ons toch een stuk minder welkom binnen, dus kopen we minder snel een product dat ook online te verkrijgen is, in de winkel. Vandaar dat we ineens een hele grote stijging in online shoppen zien. Van kleding tot boeken, van sportspullen tot dvd’s.

Maar er zijn ook dingen waar voorheen nooit echt serieus over nagedacht werd om het online te doen, maar die door deze crisis nu wel online moeten zijn. Dit is bijvoorbeeld zo bij het onderwijs van het middelbaar en hoger onderwijs, zoals de HBO’s en de universiteiten. Die zijn nu gedwongen om over het internet de les te geven, die ze normaal op school zouden geven.

Maar ook wat leukere dingen moeten nu online. Dit is bijvoorbeeld muziekles online. Je zou denken dat je hiervoor echt op de muziekschool moet zijn en dan in dezelfde kamer als je muziekleraar moet zijn. Maar dit is echter niet waar. Tegenwoordig kun je veel muzieklessen vanuit je huis volgen, door bijvoorbeeld te videobellen. Drumles online is bijvoorbeeld goed mogelijk. Er is wel een uitzondering waarin online lessen niet mogelijk zijn; oriënterende muzieklessen zijn dus niet mogelijk. Daarvoor moet je namelijk veel verschillende soorten instrumenten hebben, en dat kan vaak niet vanuit huis.

Zolang er nog geen vaccin is, zullen we nog wel zo moeten leven. Het is dus goed om er een beetje aan gewend te raken en er het beste van te maken.

 

https://www.onlinedrumles.nl/

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een nieuwe coupé?

Fouten bij communicatie met klanten

Tweedehands winkelen