Media museum
Image default
Arts / Photography

Revolutie in de media wereld: Virtual Reality

Er is een revolutie gaande in de mediawereld, in een hoog tempo wordt namelijk de entertainment bracnhe overgenomen door het nieuwe virtual reality. Je hebt vast al wel wat mensen zien rondlopen met deze aparte vierkante brillen op hun hoofd. Maar wat is virtual reality nu precies en waarom zien we het steeds meer een ding worden?

De opvolger van de televisie

We kunnen met enige zekerheid toch al wel stellen dat deze virtual reality brillen de normale beeldschermen gaan overnemen. Net zoals de televisie de radio heeft overgenomen, is het heel waarschijnlijk dat over 20 jaar iedereen met een vr bril op z’n hoofd zit. Je kunt er immers veel meer informatie mee vergaren dan met slechts een beeldscherm.

Zo kun je vrij om je heen kijken en ergens lopen alsof je er daadwerkelijk aanwezig bent. Stel je eens voor, je kunt zo je favoriete voetbalwedstrijd bijwonen en geheel zelf om je heen kijken alsof je echt zelf in het stadion zit. Vroeger had je alleen geluid door middel van radio, toen kwamen de beelden met televisie, maar hier ben je nog steeds beperkt aan de richting die de cameraman kiest. Met een vr bril kun je zodalijk helemal zelf kijken waar je wilt. Dit is echt de toekomst van media.

Heb jij al eens een vr bril op gehad? Dan weet je ongetwijfeld hoe echt de ervaring kan voelen. We raden een vr bril kopen dan ook zeker aan voor iedereen die nu al wil genieten van deze high tech innovatie!

Gerelateerde artikelen

Kiezen voor dimbare verlichting

Verras jezelf door intuïtief te schilderen

Mogelijkheden voor de journalist