Media museum
Image default
Arts / Photography

Verspreid de kerstsfeer met een lelijke kersttrui

Niet alleen op kerst kan je een kersttrui aandoen. De kersttrui kun je de hele maand december aan en ook nog lang daarna. De tuien worden iedere kerst weer ene beetje meer gedragen. Zelfs door de mensen die er jarenlang een hebben afgezworen hebben er later eentje aangehad. Of misschien komt dat volgend jaar wel… De grappige kersttrui is van de lelijkheid juist weer mooi geworden. De truien wint het zelfs van meer traditionele kledingstukken zoals het colbertje of de nette jurken. Dat is wel begrijpelijk. Een kersttrui is namelijk ook veel makkelijker en zit altijd lekker comfortabel. En je hoeft voor een ding niet te vrezen: de kou. Maar waar komt de kersttrui vandaan?

Om de eerste kersttrui te kunnen opsporen moeten we heel wat decennia teruggaan. Ze bestonden namelijk al in de jaren veertig en vijftig. Toen kochten mensen ze niet meer in de winkels, maar ze breiden ze zelf. Wat toen de gewoonte was, was om de truien als cadeau weg te geven als cadeau. Vaak waren dat de oude dames zoals tantes of oma’s die de truien hadden gemaakt en weggaven tijdens de feestdagen. De zoons en kleinzoons moest ze dan aantrekken waar de hele familie bij stond. Dat was meestal een moment dat de heren verafschuwde. Vervolgens werden de truien nooit meer gedragen, tenzij oma of tante weer langkwam. Dan deden ze de truien weer aan om te laten zijn dat ze die wel droegen. Dit was al een aantal jaar terug. Nu zijn de truien meer extreem dan toen, maar dit waren dus echt de eerste foute kersttruien.

De meeste kersttruien heren zijn degene met de aller gekste ontwerpen erop. De kersttruien dames zijn vaak wat meer ingetogen. “Vaak” dus niet altijd! Wat je er ook van vindt. De kersttruien zijn een leuk cadeau om te geven en om te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Zeillessen bij Leusden in de buurt? Bekijk De Randmeren!

10 jaar Canon EOS 5D

Waterpret in de tuin