Media museum
Image default
Arts / Photography

Zweedse verf of beits voor al je houtwerk

Zweedse verf of beits voor al je houtwerk

 

Heb je niet een nieuwe schutting of een leuke nieuwe houten tuinbank? Waarschijnlijk moeten deze nog geverfd of gebeitst worden. Koop je dan gewoon het goedkoopste wat je kan vinden of zoek je naar kwaliteit? Ik kan je vertellen dat Zweedse verf of beits ontzettend goed werkt. Ik geef je een paar redenen.

Zweedse verf heeft een hele natuurlijke uitstraling. Zo’n natuurlijk effect uitstraling is tegenwoordig helemaal in, maar de Zweden doen het al eeuwenlang. Denk maar aan het iconische Zweedse rood die op heel veel huisjes daar wordt gebruikt. Zweedse verf voor hout is eerlijk, duurzaam en mat. Ook is het een hele goede bescherming voor alle hout soorten.

De verf en beits zijn ook goed omdat het echt in het hout trekt. Hierdoor ontstaat er geen filmlaag. Als het intrekt kan de verf ook niet gaan bladderen waardoor het dus erg duurzaam is. Er kan geen vocht onder komen. Ook blijft de houtstructuur goed zichtbaar, wat er erg gaaf uitziet. Wel moet bij wat fletsere kleuren meerdere lagen worden aangebracht om het mooiste resultaat te krijgen.

De verf of beits kan er ongeveer vijf jaar goed op blijven zitten, afhankelijk van de ondergrond en de weersomstandigheden. Het onderhoud zelf is erg makkelijk: even schoonmaken en eventueel opnieuw verven, zonder dat je hoeft te schuren. Ook hoef je bij het aanbrengen geen primer of grondverf te kopen of te gebruiken. In Zweedse verf of beits zit dat er al een soort van in. Het is een soort grondverf van zichzelf.

De Zweedse verf is helemaal milieuvriendelijk. Je kan dus rustig je tuinhuisje, schutting, bankje, overkapping enzovoort, gerust schilderen zonder dat het milieu er last van heeft!

Koop dus Zweedse verf of beits. Je bespaart ontzettend veel geld, tijd en moeite. Het heeft bijna alleen maar voordelen en is ook nog eens niet schadelijk voor het milieu. Ideaal!

https://www.moosefarg.nl