Media museum
Image default
Arts / Photography

Beperk financiële verassingen door een goede bezichtiging

Het kopen van een huis wordt door velen gezien als een hoogtepunt van het betreffende jaar. De aankoop is een enorm grote investering in een gewenste plek, waarbij het betreffende persoon van plan is zijn of haar toekomst op te bouwen en mooie herinneringen te maken.

Echter zal de aankoop ook een nadelige kant hebben. Zo zal de woning veel onderhoud vergen, uiteraard afhankelijk van de huidige staat bij de aankoop. Bij bezichtigingen wordt meestal gekeken naar de ruimtes en de indeling van de kamers. Echter wordt er een groot onderdeel vergeten.

Kijk goed naar het nodige onderhoud

Om het pand aan te schaffen zal de koper een grote lening vergen bij de bank. Bij goedkeuring lijkt de lucht geklaard, maar niet voor lang. Zodra het persoon intrekt in zijn of haar nieuwe aanwinst wordt het nodige onderhoud opgemerkt. Vaak heeft het persoon nog weinig geld tot beschikking om deze gebreken te verhelpen. Uitstel zal ook geen optie zijn, aangezien de gebreken zullen verergeren met de tijd.

Houd rekening met het dak

Bij de bezichtiging is het dus erg belangrijk om een oog te houden op de gebreken van het pand. Bij enkele beschadigingen zullen de alarmbellen niet rinkelen. Het alarm zal pas van zich laten weten als het gebrek kan leiden tot grotere beschadigingen. Denk hierbij aan daklekkage, aangezien het dak in slechte staat was bij de aankoop.

Gevolgen van daklekkage

Daklekkage zal, als de bewoner de lekkage direct opmerkt, leiden tot vrij weinig schade. Toch is het opmerken van een lekkage niet zo gemakkelijk als dat het klinkt. Als er lekkagevlekken op de muren verschijnen, is de lekkage al in een verder stadium, waarbij telefonisch contact met een dakdekkersbedrijf van groot belang is. Hoe sneller de lekkage verholpen wordt, hoe kleiner de gevolgen zullen zijn.

http://dakbeheerhermans.nl