Media museum
Image default
Arts / Photography

Hoe je een kapotte auto verkopen kunt

Een koper vinden voor uw tweedehands auto is vrij eenvoudig. Dit kan online maar ook via de huis-aan-huis krantenadvertenties. Maar wanneer de auto beschadigd is of niet meer kan rijden, dan wordt het lastig. Kun je een kapotte auto verkopen? Ja hoor, geen enkel probleem. Een auto wrak verkopen kan heel gemakkelijk zelfs! Hoe, dat leest u hieronder.

 

Sloopauto / schadeauto

 

Wanneer u een schadeauto of sloopauto wilt verkopen via een zoekertje, dan moet u net zoals bij een normale advertentie, alle voertuiggegevens vermelden. Hiermee bedoelen we het merk, type, motor en opties.

 

Ook de schade of technische mankementen moeten duidelijk worden vermeld. Anders komen er kopers opdagen die voor een verrassing komen te staan.

 

Lakbeschadigingen en deuken zorgen voor een waardevermindering, maar wanneer er een aanzienlijk technisch probleem is, dan kan de auto perte totale worden verklaard. Hierbij is de waarde van de auto lager, dan de herstellingskosten.

 

Een auto wordt in veel gevallen perte totale verklaard wanneer een distributieriem is gebroken, de versnellingsbak kapot is, de koppeling is versleten, de motor tikt, of wanneer de auto bij een zwaar ongeval betrokken is geraakt. Dit maakt de auto een autowrak.

 

Aan wie de auto verkopen?

Een auto welke perte totale is, waarbij de herstellingskosten dus hoger liggen dan de waarde van de wagen zelf, is in praktijk lastig verkoopbaar. Een zoekertje plaatsen kan, maar levert in praktijk weinig response en geld op. U moet op zoek naar een professionele koper welke gespecialiseerd is in het opkopen van schadeauto’s. Gelukkig hoeft u niet bij autosloopbedrijven terecht, of schroothandelaren, want uw auto is altijd meer waard! Via de veiling van autowrakverkopen.be bereikt u meer dan 5000 erkende autobedrijven. Het deelnemen aan deze veiling is kosteloos en vrijblijvend. Binnen 1 dag kunt u zelfs uw auto wrak verkopen!

 

Ook hier geldt dat u duidelijk moet zijn wat het mankement is en welke schades er eventueel aanwezig zijn. Zo krijgen de autobedrijven een goed beeld, en kunnen zij naar waarde bieden. Het hoogste bod wordt met u gecommuniceerd, welke geheel gratis en vrijblijvend is. Indien u akkoord gaat, kan de volgende dag uw auto wrak verkocht zijn!

 

Verplaatsen van de kapotte wagen

Uw kapotte wagen wordt bij u thuis opgehaald. De aangesloten autobedrijven komen namelijk naar u toe. Dit is erg handig wanneer de auto niet meer kan of mag rijden. De betaling vind ter plaatse plaats. U krijgt dus direct het afgesproken bod in handen. Bovendien hoeft het auto wrak niet gekeurd te zijn om hem te verkopen. Een keuring voor verkoop is overbodig.

 

Bij de autoveiling van autowrakverkopen.be krijgt u altijd meer, dan wanneer u zelf een autoinkoopspecialist of autobedrijf raadpleegt. Er zijn namelijk meer dan 5000 autobedrijven welke bieden en daardoor is er altijd een hoger bod. Het bod is geheel vrijblijvend dus u bepaalt of u verkoopt of niet.

 

U kunt de dienst gratis en vrijblijvend uitproberen en loopt geen enkel risico. Aanmelden kost slechts 5 minuten tijd. Morgen weet u wat uw auto wrak waard is en waarvoor u deze ook echt kunt verkopen!

 

Gerelateerde artikelen

Sposata al sole in Italia

Lekkende radiator repareren doet u gewoon zelf!

Cruciale sectoren