Media museum
Image default
Arts / Photography

‘’Laat je stralende lach weer zien.’’ Gele tanden kan je bleken

‘’Laat je stralende lach weer zien.’’ Gele tanden kan je bleken

 

Je lach is waardevol. Door de lach kan je jezelf uitten. Je blije gevoelens komen naar buiten en andere mensen vinden het vaak prettig om dat te zien. Wat nou als je zelf je lach helemaal niet mooi vind? Dat is erg vervelend, want dat gaat ten koste van je zelfverzekerdheid. Je lach maakt nou eenmaal deel uit daarvan. Het kan zijn dat je tanden scheef staan of dat je er een paar mist. Dit kan je laten maken door een orthodontist of een tandarts. Iets wat ook een rede kan zijn, waar ik zelf ook erg last van heb, zijn gele tanden.

De kleur van je tanden wordt door een overgroot deel bepaald door je DNA. Wist je dat je tandkleur hetzelfde wordt geregeld als de kleur van je haar of ogen? Interessant, maar wel vervelend. Aan je DNA valt niet veel te doen.

De kleur van je tandbeen en de dikte van tandglazuur bepalen de uiteindelijke kleur van je tanden. Het tandglazuur is doorzichtig, maar tandbeen heeft een licht gele kleur. De kleur kan bij elke tand verschillen en is dus erfelijk bepaald.

Ouderdom heeft ook te maken met de kleur van je tanden. Naarmate je ouder wordt, slijten je tanden een beetje als het ware. De glazuurlaag wordt steeds dunner, waardoor het tandbeen steeds beter te zien is. Daarnaast wordt het tandbeen ook nog eens dikker. Het tandbeen heeft een gelige kleur, dus wat gebeurd er met de kleur van je tand als het tandglazuur dunner wordt? Inderdaad. De tanden worden geler.

Dat is dus iets waar je niet veel aan kan doen. Wat je er tegen zou kunnen doen? Je tanden laten bleken. Het kost een paar behandelingen, maar dan heb je ook goed resultaat. Niet iedereen heeft witte tanden, maar je kan ze gemakkelijker witter maken zodat je je stralende lach weer kan laten zien!

https://witgebitnederland.nl/