Media museum
Image default
Arts / Photography

Sposata al sole in Italia

Als je denkt aan Italië, dan denk je natuurlijk aan de zon en het heerlijke eten en drinken. Pizza, pasta, ijs en wijn: jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen op af. Ook veel Nederlanders zullen in de zomer naar Italië reizen, om daar heerlijk van de vakantie te genieten. Er zijn zelfs mensen die er van dromen om in Italië te trouwen. Mocht un matrimonio in Italia (lees: een bruiloft in Italië) voor jou nou ook echt een dream come true zijn, dan kun je nessun problema (zonder probleem) met de volgende stappen jouw droombruiloft regelen.

Wees er op tijd bij

Als reizen naar Italië om daar vervolgens te trouwen een heuse droom van jou zijn, dan moet je er ook zeker voor zorgen dat je minimaal een jaar van tevoren je venue boekt. Je wilt natuurlijk niet op het laatste moment alles nog moeten regelen. Want mocht je willen trouwen al sole in Italie (in de zon in Italië), moet je daar vooral van kunnen genieten

Een goed stappenplan

1) Wat heb je nodig qua documenten?

Neem mee:

  • Jullie internationale geboortebewijzen
  • Een internationaal uitreksel, afkomstig uit jullie gemeente. Zorg ervoor dat jullie burgelijke staat en ook jullie woonplaats(en) daarop aangegeven staan, anders is dit uitreksel niet geldig.
  • Een verklaring waarop staat aamgegeven dat jullie beide nog niet gehuwd zijn.

Je moet deze papieren in het Nederlands en in het Italiaans hebben.

Stap 2| De benodigde documenten 

Stuur deze documenten op naar het Italiaanse Consulaat. Je zult vervolgens na zo een zes tot acht weken een bewijs ontvangen waarop staat dat jij nog niet bent gehuwd. Met dit document kun je een huwelijkssluiting aanvragen in de Italiaanse gemeente waar jouw huwelijk plaats zou vinden.

Stap 3| In ondertrouw 

Mocht het op jullie huwelijk van toepassing zijn, kun je in ondertrouw gaan.

Stap 4| De getuige(n)

Als jouw getuigen van de Nederlandse afkomsten zijn, zal je er voor moeten zorgen dat er een beëdigd tolk bij is. 

Stap 5| De huwelijksakte 

Na je huwelijk zul je een huwelijksakte ontvangen. Deze zal internationaal worden erkend. Je moet deze wanneer je thuis komt wel bij jouw gemeente laten registeren.

http://www.reizen-italie.nl