Media museum
Image default
Arts / Photography

Wat maakt podcasts zo populair?

Wat maakt podcasts zo populair?

Tijdens het hardlopen, voor het slapen gaan, in de auto en soms zelfs tijdens het werk luisteren mensen tegenwoordig massaal naar verschillende podcasts. Live radio luisterenbetekent niet alleen dat je geniet van nieuwe muziek, maar het is ook de perfecte manier om nieuwe podcasts meteen te volgen.  Wat maakt podcasts zo populair? En waarom is het aantal luisteraars de afgelopen jaren flink toegenomen?

Leerzaam

Podcasts zijn digitale informatieve verhalen die men op een entertainende wijze vertelt en bespreekt. De hoorspelen, interviews of andere verhalen over voornamelijk actuele zaken zijn erg leerzaam. De luisteraar vangt nieuwe informatie terwijl die tegelijkertijd aan andere verplichtingen kan werken. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens een podcast auto rijden of je huis schoonmaken.

Goed voor het brein

Je brein is continu in ontwikkeling. Het opvangen van nieuwe informatie bevordert dit proces. Bij een podcasts hoef je niet naar een scherm te kijken. Daardoor werkt je brein nog harder. Je visualiseert de verhalen die je hoort in je hoofd, wat erg goed is voor je hersenen.

Gratis

Tot slot zijn podcasts makkelijk terug te beluisteren. Het mooie daarvan is dat je er in de meeste gevallen niets voor hoeft te betalen. Podcasts zijn bijna altijd gratis. Voornamelijk wanneer je bij het radio luisteren een podcast tegenkomt, is dat natuurlijk kosteloos. Dit is vaak anders bij een interessant tv programma waarin dezelfde onderwerpen worden besproken. Een programma dat je bij RTL 4 hebt gemist, betaal je een kleine bedrag voor om het terug te  zien. Bij podcasts hoeft dat dus niet.

 

De populariteit van podcasts is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dat heeft met verschillende redenen te maken. De interessante verhalen zijn in de meeste gevallen erg leerzaam. Daarnaast bevordert het luisteren naar podcasts een goede werking van het brein. En tot slot zijn podcasts gratis. Op het internet zijn ze makkelijk terug te vinden en in de meeste gevallen helemaal kosteloos. 

 

 

http://www.radio-luisteren.nl/